reklama 11C

Rythmic DK vítězem výkonnostních zkoušek hřebců po 70denním testu

ikonka

Ve středu a ve čtvrtek 27. a 28. října se v Hradištku u Sadské konaly výkonnostní zkoušky hřebců po 70denním testu a výběr starších hřebců do plemenitby pro plemennou knihu slovenského teplokrevníka. Zkoušky vyhrál čtyřletý Rythmic DK.
28.10.2021 19:05  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Chov  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

Svaz chovatelů slovenského teplokrevníka v ČR ve dnech 27. a 28. října pořádal v Hradištku u Sadské výkonnostní zkoušky hřebců po 70denním testu a výběr starších hřebců do plemenitby. O vítězi zkoušek rozhodovala komise složená z doktora Pavla Havelky, Rudolfa Doležala, Dušana Vantroby, Františka Petříka a Davida Vacka.
 
Program byl rozdělen do dvou dnů. Ve středu proběhlo předvedení hřebců na ruce na tvrdém povrchu a následně skok ve volnosti a drezurní předvedení pod sedlem. Ve čtvrtek ráno na hřebce čekala skoková zkouška na parkuru. Druhý den přijeli do Hradištka i starší hřebci ucházející se o zařazení do plemenitby. Na závěr proběhla slavnostní přehlídka plemenných hřebců uchovněných pro plemennou knihu slovenského teplokrevníka. 
 
Nejlépe ohodnocen byl Rythmic DK majitele Ondřeje Nágra. Tento čtyřletý belgický teplokrevník pochází od chovatele Marca de Keersmaeckera a je po hřebci Diamant De Semilly z matky po Larimar. Druhý skončil stejně starý hřebec Kannthago DK chovatelky a majitelky Dany Kováčové. Zástupce slovenského teplokrevníka je po hřebci Kannan z matky po Carthago Z. Třetí místo obsadil westfálský tříletý hřebec Cante Royal po Cantos z matky po Calmando. Cante Royal je v majetku Vladimíra Maláka a chovatelem je Jiří Hochman. 
 
Ze starších hřebců se dostavili pouze zástupci Jezdecké stáje Schneider, a to Presley-S a Gylord-S. Gylord-S je velmi úspěšný skokový hřebec, který se se svým jezdcem Janem Štětinou účastní parkurů až do obtížnosti 160 centimetrů. Tento desetiletý holandský teplokrevník je po hřebci Mylord Carthago z matky po Cash. Presley-S je též svěřencem Jana Štětiny, který s ním v loňském roce zvítězil v kategorii šestiletých hřebců a valachů v rámci Kritérií mladých koní. Presley-S je též plemene holandský teplokrevník a je po hřebci Elvis ter Putte z matky po Nonstop. V letošním roce startoval do úrovně dvouhvězdového ST.
 
Foto: Šárka Votavová



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE