Rychlý Scendy a trpělivý For Sale. Valentýna Kuková sedlá nové koně

ikonka

Od začátku roku 2020 má Valentýna Kuková v rámci svého pobytu ve Spojených arabských emirátech k dispozici dva nové koně. Oba pro ni vybral její trenér Abdel Saïd a jedná se o velmi kvalitní desetileté valachy. Poprvé spolu startovali v závěru ledna.
26.01.2020 15:45  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


Ještě před koncem roku odcestovala juniorka Valentýna Kuková do Spojených arabských emirátů, kde sbírá zkušenosti se svými koňmi pod vedením trenéra Abdela Saïda, navíc hned od začátku roku sedlá dva nové koně, talentované desetileté valachy Cool Scendy a For Sale, které jí vybral sám trenér.
 
"Cool Scendy je valach Zangersheide. Absolvoval olympijskou kvalifikaci za Litvu v Budapešti a Abdel si ho původně vyhlédl pro sebe na letošní Global Champions Tour. For Sale je hannoverský kůň. Scendy je velmi rychlý a sebevědomý, Sale naopak vyrovnaný a trpělivý, oba dva jsou velmi spolehliví," popsala své svěřence Valentýna Kuková.
 
Ve dnech 22. až 25. ledna se s nimi poprvé účastnila mezinárodních skokových závodů a nevedli si vůbec špatně. "Začali jsme na výškách 130 a 135 centimetrů, kdybych ve druhé fázi nevynechala jeden skok, mohli jsme se se Scendym umístit mnohem lépe," dodává se smíchem Valentýna. Týden nato je čekají tříhvězdové závody v Sharjah.
 
Foto archiv Valentýny Kukové