reklama 11C

Rozlučková všestrannost v Pardubicích na zákulisních fotografiích

ikonka

Pardubické závodiště ukončilo sportovní jezdeckou sezonu tradiční Rozlučkovou všestranností konající se ve dnech 1. až 3. listopadu. Již od čtvrtka byl na místě fotograf Marcel Runštuk a připravil pro vás fotogalerii z celého průběhu této akce.
03.11.2019 19:17  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

Tradiční událostí v závěru jezdecké sezony je Rozlučková všestrannost v Pardubicích na začátku listopadu. Přihlášeny byly na tyto závody dvě stovky koní a i přes typické podzimní počasí se závodištěm nesla pohodová atmosféra, kterou pro vás zachytil na svých fotografiích Marcel Runštuk.
 
V soutěži stupně S po úvodních drezurách vedl Haradl Siegl z Rakouska, s koněm Gin Tonic však chyboval na parkuru a trestné body nasbíral i v terénní zkoušce. V celkovém pořadí se propadl na třetí místo. O něco lépe si vedla Alena Marchalová, která nakonec s Jasminou brala druhé místo. Zvítězila Šárka Votavová reprezentující Stáj J+J Votava, a to s náskokem tří bodů na druhou příčku. V soutěži startovalo sedmnáct koní, šestnáct z nich závod dokončilo.
 
Další rakouská účastnice závodů Lea Siegl si už prvenství utéct nenechala. S nejlepší drezurou a bezchybným parkurem i terénní zkouškou s koněm Lebenstraum zvítězila v soutěži stupně L. V celkovém pořadí druhý Harald Siegl, tentokrát v sedle Amalia Argentina, na ni ztrácel třináct bodů! Třetí se umístila Diana Lochmanová se Simonem 14.
 
V soutěži stupně ZL se dařilo Pavlu Březinovi z VOŠ a SZeŠ Benešov. Zvítězil s Cool Boy 1 s náskokem necelých šesti a půl bodu před Dianou Dittrichovou s Valerií 5 a třetí Janou Pecháčkovou s Niddax. Také Březina si udržel průběžné vedení až do vítězného konce.
 
V další soutěži, tentokrát stupně Z, zvítězila několikanásobná mistryně České republiky Eliška Orctová z JC Rusek. S Kireou nasbírala jen 32 trestných bodů a porazila tak druhou Kristýnu Přikrylovou v sedle Lowen, která předvedla nejlepší drezuru, ale chybovala na parkuru. Třetí místo patří Pavle Pavoukové s Net.
 
Nižší soutěže ZK, hobby ZK, hobby Z a pony ZL skončily už v sobotu. Neoficiální „královnou“ závodů se stala Ema Štěpánková reprezentující pardubickou Apolenku, když zvítězila s Leny Gold K v soutěži ZK a s Puntíkem v soutěži Pony ZL. V soutěži hobby ZK si první místo vybojovali Lucie Hlavatá a Šejba (JS Slavíkov) a v soutěži hobby Z Viktor Regnard s Eltio (JK Podorlicko Letohrad).
 
Součástí závodů Rozlučkové všestrannosti bylo také finále šampionátu mladých koní. V soutěži šesti a sedmiletých zvítězil Baloo the Bear s Adélou Císařovou (JK Svobodných pánů a paní ze šumavských plání). Pětiletým kraloval Odwar s Miloslavem Příhodou (Jezdecký klub Flamenco Sloupno) a čtyřletým Kurier – opět s Miloslavem Příhodou v sedle. 
 
Kompletní výsledky najdete ZDE.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE