reklama 11A

Předsedkyní Jihomoravské oblasti ČJF zvolena Lenka Sekaninová

ikonka

Rok 2019 je pro ČJF rokem volebním. Celostátní Konference se bude konat 10. dubna v Nymburce. Kandidáti na prezidenta jsou dva. Proběhlo již osm oblastních jednání. Při poslední, jihomororavské, konferenci byla zvolena předsedkyní Lenka Sekaninová.
28.02.2019 15:20  |  Rubrika: Ostatní  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12A
Celostátní volební Konference České jezdecké federace se koná jednou za čtyři roky. Poslední volby do vedení spolku, který zastřešuje klasické jezdectví v Česku, proběhly v květnu 2015. Rada ČJF rozhodla, že letošní zasedání se bude konat 10. dubna.
 
Podle Jednacího a volebního řádu Konference oblasti musí před jakýmkoliv celostátním zasedáním proběhnout na oblastní úrovni volba delegátů. Kolotoč oblastních Konferencí se rozběhl ve Zlínském kraji, konkrétně se tato schůze konala v Holešově v sobotu 5. ledna.
 
Komplikace provází volby v Severočeské oblasti. První se konaly 19. ledna, jenže jejich výsledek byl kvůli neplatnému hlasu neoprávněného delegáta anulován a byl stanoven nový termín na 19. března. Více najdete zde
 
Předsedkyně Severočeské oblasti MUDr. Zuzana Procházková zaslala redakci bližší vysvětlení situace. "Po hloubkové kontrole, o kterou požádala paní prezidentka ing. Plachá, bylo zjištěno, že neplatných hlasů bylo 8. Většinou se jednalo o chybu v osobě statutárního zástupce nebo o vystavenou plnou moc osobou,která nebyla uvedena na portálu e-justice jako statutární zástupce. Tato situace nás všechny velmi mrzí."
 
Členské subjekty musí počítat s novinkou, kterou přinesla změna Jednacího a volebního řádu odsouhlasená Radou 17. října 2018, a to, že delegátem oblastní Konference za právnickou osobu-subjekt musí být buď statutární zástupce členského subjektu či člen daného subjektu pověřený plnou mocí statutárního zástupce. Znamená to tedy, že již nebude možné, aby delegát za určitý subjekt disponoval více plnými mocemi za subjekty další.
 
Z oblastí vzejdou nejen delegáti na celostátní Konferenci, kteří budou v zastoupení členských subjektů hlasovat za svou oblast, ale také případně nové oblastní výbory, tedy i předsedové, kteří jsou pak následující čtyři roky součástí Rady.
 
Při příležitosti voleb jsme v listopadu loňského roku oslovili stávající předsedy oblastí s žádostí o odpovědi na několik otázek k hodnocení uplynulého období a plánům.
 

Odpovědi předsedů, kteří nám rozhovor poskytli, najdete v souvisejících článcích. 

Novými či staronovými předsedy oblastí jsou: J. Balaštík (Zlínská oblast), P. Studnička (Severočeská oblast), R. Šalek (Severomoravská oblast), A. Pejos (Královéhradecká oblast), J. Mayer (Jihočeská oblast), V. Drbal (Středočeská oblast), F. Háva (Vysočina).
 
 

Z dostupných materiálů, tedy webů jednotlivých oblastí prozatím známe tyto termíny, resp. usnesení Konferencí: 

 
5. ledna – Zlínská oblast - Holešov - USNESENÍ
19. ledna – Severočeská oblast - Jílové - USNESENÍ
6. února – Severomoravská oblast - Klimkovice - USNESENÍ
9. února - Královehradecká oblast - Černožice - USNESENÍ
13. února - Jihočeská oblast - Češnovice - USNESENÍ
16. února – Středočeská oblast - Nymburk - USNESENÍ
16. února – Vysočina - Jihlava - USNESENÍ
27. února – Jihomoravská oblast - Ostrovačice - USNESENÍ
1. března - Plzeňská oblast - Sulkov
3. března - Východočeská oblast - Kladruby
6. března - oblast Praha - Strahov
7. března - Karlovarská oblast - Dvůr Stráň
19. března - Severočeská oblast - Lovosice (opakované volby)
10. dubna - celostátní konference ČJF - Nymburk
 



Štítky: ČJFkonference
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE