reklama 11A

Reprezentanti chtějí skákat při domácí extralize výš, ale až později

ikonka

Jelikož jsou mezinárodní závody stále v nedohlednu, domácí parkurová extraliga pod hlavičkou Českého skokového poháru slibuje atraktivní sportovní podívanou za účasti mnohých reprezentantů. Ti by však rádi absolvovali i soutěže do 150 centimetrů.
29.05.2020 10:40  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Většina pohárových Velkých cen se v posledních letech odehrávala na stupni obtížnosti T*, tj. do 145 centimetrů. Poté, co se uzavřely hranice, se řada jezdců i trenérů vyslovila pro to, aby se při Českém skokovém poháru častěji uskutečnily hlavní soutěže na úrovni o stupeň vyšší – do 150 centimetrů (T**) a seriál U25 pro jezdce do 25 let pak na výšce 140 centimetrů.
 
Hned druhé kolo této domácí parkurové extraligy ve Zduchovicích na Příbramsku bylo vypsané jako stopadesátka, resp. stočtyřicítka pro kategorii U25. Nakonec ovšem převážil názor, že 14. červen je pro tyto výšky přece jenom příliš brzo, a tak se vše vrací do původního plánu, tzn. Velká cena Zduchovic se pojede jako T* (145 centimetrů) a U25 bude mít nedělní soutěž s výškou překážek 135 centimetrů. 
 

PSALI JSME: Český skokový pohár 2020: Proběhne jedenáct kol v deseti destinacích

 
„Je potřeba nechat koně trochu rozběhnout a až pak zvýšit obtížnost. Při Českém skokovém poháru tedy budeme výšky zvedat až při pátém kole v Martinicích. Litomyšl, Zduchovice, Ostrava a Frenštát poběží tedy v nižším režimu,“ uvedl event manažer ČSP Aleš Suchánek.
 
Celkem Český skokový pohár bude mít jedenáct kol. Do své druhé poloviny vstoupí seriál v Chuchle Areně Praha, pokračovat bude v Olomouci, kde se koná i Velká cena Brna, následují Opava, Hradištko a Hořovice, kde vše v neděli vyvrcholí finálovými soutěžemi. Další podrobnosti Českém skokovém poháru najdete na internetových www.ceskyskokovypohar.cz.
 
Ilustrační foto Zenon Kisza / ČSP
 

Změna také v Písku: V červnu se nakonec pojede jen Malá cena

Zemský hřebčinec v Písku původně plánované velké červnové závody až do stupně T**, které se po dodatečných změnách dostaly do termínové kolize s Chuchlí a Zduchovicemi, zrušil. Vypsal ovšem náhradní skokový mítink na nižší úrovni.
 
„Nakonec jsme se v neděli 14. června rozhodli uspořádat přátelské závody na nižší obtížnosti od stupně ZM do L**. Díky rozvolnění opatření ohledně Covid-19 ji můžeme srdečně pozvat i všechny diváky,“ uvedli zástupci ZH Písek na svých internetových stránkách.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE