reklama 11C

Rekapitulace významných reiningových závodů v ČR

ikonka

Reining je jedinou westernovou disciplínou, kterou zastřešuje ČJF v rámci klasického jezdectví. V roce 2018 se v Kozlovicích konaly mezinárodní závody CRI a o několik měsíců později také MČR. My si tyto závody připomeneme v krátkém souhrnu.
13.11.2018 13:03  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

REPORTÁŽ O REININGU 2018 JE K ZHLÉDNUTÍ TADY

Jedinou westernovou disciplínou zastřešenou Českou jezdeckou federací je reining. Sezona 2018 nabídla dvoje klíčové závody. Prvním byly mezinárodní závody CRI, jež proběhly v Kozlovicích 4. května. Vypsané byly tři kategorie, v kterých se z nejvyšší příčky radovali Radka Paverová na koni SK Whizchic… Dále Sophia Lukačíková v sedle Steppin With Class a Marián Štihel na SK Smart Whiz Olena. 

Mistrovství České republiky se konalo v Kozlovicích ve dnech 8. a 9. září. Vypsány při něm byly čtyři mistrovské kategorie. My si však připomeneme i soutěže Futurity a Restricted, jež se v rámci mistrovství republiky nevyhodnocují. Kategorie Futurity je určená pro tříleté koně a trofej z ní je u jezdců reiningu stejně cenná jako mistrovský titul. Pro vítězství si s celkovým skóre 422,5 bodu dojel letos Antonín Solanský v sedle koně LV Barny Remedys. Novinkou byla soutěž pro začínající jezdce s názvem Restricted, kterou ovládla suverénně s náskokem devíti bodů dvojice Olga Trachtová a Boby Freckle.

V šampionátu mládeže tedy jezdců do 18 let vybojovala zlato Radka Paverová, která na zkušeném hřebci SK Whizchic dokončila obě jízdy s hodnocením ve výši 417,5 bodu. V soutěži Junior určené pro čtyř až pětileté koně porazil výrazným rozdílem bezmála čtrnácti bodů všechny soupeře Lukáš Brůček na hnědákovi Magico Gallo. Pamatováno bylo také na jezdce zařazené v kategorii amatér. Mezi nimi vybojovala nejvyšší příčku dvojice Martina Lissová a HH Golden Shiner.

Vrcholem šampionátu byla soutěž seniorů. Na nejvyšší hodnocení 436 bodů dosáhl Lukáš Brůček s dalším ze svých koní, dlouholetým svěřencem Top Sail Pop. Mohl se tak radovat z dalšího mistrovského titulu. Vedle dvou zlatých medailí z individuálních soutěží byl také členem dvou nejúspěšnějších týmů. A mimo jiné si z Kozlovic odvezl i cenu pro jezdce roku 2018.




Štítky: reiningEquiTV
reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE