reklama 11A

Ramssio naznačil své možnosti. Čtvrtý z derby se umístil v Deauville

ikonka

Během jara se Ramssio probojoval do špičky tříletého ročníku, v derby obsadil jako dodatečně přihlášený kůň čtvrtou příčku. Nyní trenér Václav Luka nasměroval hřebce stáje Hrubý opět do Francie a hned napoprvé si připsal cenný výsledek v classe 1.
25.07.2019 22:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Čtyři dny poté, co bělouš Torque Power porazil starší soupeře v Lázeňské míli, přichází další indicie o síle letošního tříletého ročníku. Čtvrtý z Českého derby Ramssio ze stáje Hrubý byl v rámci večerního mítinku v Deauville dobře třetí v classe 1 Prix des Orfevres (2500 m, 35 000 eur).
 
Žokej Antoine Hamelin usadil hřebce trénovaného Václavem Lukou v pomalém úvodu na čtvrté místo a celý dostih se držel na dohled špice. To se ukázalo jako dobrý tah, neboť se v závěru rozhodovalo mezi koňmi cválajícími celou dobu v přední části pole.
 
Ramssio přišel v cílové rovině s důraznou koncovkou, a třebaže vítěze Rudimentala neohrozil, vybojoval třetí příčku půl délky za druhou v cíli Visage v barvách Coolmoru. V listed umístěný Milestone, vlastnící francouzský handicap 43, doběhl až šestý.
 

Čtěte také: Neřeším nic jiného než dostihy. Už volají i cizí trenéři, říká Murzabajev

 
Pro Ramssia to byl teprve druhý start ve Francii. Jako dvouletý koncem září debutoval devátým místem ve Fontainebleau, ale na jaře šel českou cestou a po vítězství na 2200 metrů v Mostě byl dohlášen do Českého derby. Hřebec si posléze připsal bronz v Memoriálu JUDr. Otakara Frankenbergera a v samotném derby stihl zezadu čtvrtou příčku.
 
Bošovická výprava si ve čtvrtečním Deauville připsala ještě jedno umístění. Osmiletý ryzák Ventaron ze stáje Leram ve svém prvním startu od vítězství ve Velké ceně Slovenska finišoval pod Maximem Guyonem čtvrtý v prodejní Prix de Puteaux (1900 m, 19 000 eur).
 
Dařilo se i českým překážkářům v německém Bad Harzburgu. Svěřenkyně Filipa Neuberga Alva, která zahájila sezonu v německých handicapech a začátkem července byla třetí na proutěných překážkách v Lysé nad Labem, doběhla s Danielem Vyhnálkem druhá v proutkách nezvítězivších na 3400 metrů. Pětiletý Meisho Kongoh ze stáje Nýznerov skončil pod Niklasem Lovénem čtvrtý. Zadržené vítězství o 20 délek slavil polokrevný favorit Apoleon s Janem Faltejskem.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE