reklama 11C

Radek Nesvačil po sebejistém výkonu mistrem ČR v kategorii čtyřspřeží

ikonka

Neděle 22. září ukončila republikové mistrovské boje spřežení v areálu Gruntu Galatík v Těšánkách a my pro letošek známe jména mistrů všech kategorií. Královskou disciplínu čtyřspřeží velmi jednoznačně ovládl Radek Nesvačil a to stylem start-cíl.
22.09.2019 20:38  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Ve dnech 19. až 22. září probíhalo v areálu Gruntu Galatík v Těšánkách nedaleko Kroměříže vozatajské mistrovství České republiky. Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích a všechny mají za sebou drezurní zkoušku, maraton i vozatajský parkur.
 
V královské disciplíně čtyřspřeží dominoval od začátku Radek Nesvačil a své vedení si udržel až do samého konce. Představil se s koňmi Generale Albuza VII-13, Sacramoso Margina I-42, Romke Evoluta X-8, Rudolfo Equileta V-22 a Generale Iscana II-5 a získal celkové hodnocení 157,54 trestného bodu. S hodnocením 193,94 dokončil stříbrný Jiří Nesvačil senior, bronz připadl Petru Novákovi s výsledkem 212,26.
 
Nejlepší vozatajský parkur předvedl v nejpočetnější kategorii dvojspřeží sice Josef Drábek, na vítězství to ovšem nestačilo a musel se s výslednými 134 trestnými body spokojit s druhými místem. Prvenství získal loňský mistr čtyřspřeží Jaroslav Juráň junior s koňmi Pretoria Elliot, Felis a Pretorie Mirage, celkově obdrželi 125,99 trestného bodu. Z třetího místa se radoval Václav Coufalík hodnocený 146,12 trestného bodu.
 
Mezi jednospřežími si udržela sobotní vedení Markéta Sedlinská a Conversano XIII-14 s výslednými 126,34 trestného bodu. Nejlepší parkur předvedl a celkové druhé místo získal Ota Bareš s Desperadem hodnocený 136,71 trestnými body a jen s dvoubodovým rozdílem třetí dokončil Libor Kurka a Husar.
 
Také v kategorii dvospřeží pony si nenechal prvenství vzít sobotní lídr Milan Kořínek a pojistil si zlato nejlepší vozatajským parkurem. S koňmi Stargate a Starfight obdržel ze všech zkoušek celkem 137,38 trestného bodu. Stříbro získala loňská mistryně Monika Pospíšilová s výsledkem 152,32 a bronz si odvezl Aleš Fiala hodnocený 160,45 trestného bodu.
 
Kompletní výsledky najdete na TOMTO ODKAZU.
 
Ilustrační foto archiv Jezdci.cz - Šárka Veinhauerová (www.fotosarka.cz)




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE