reklama 11B

Radek Nesvačil míří za titulem. Maraton MČR v Humpolci míchal pořadím

ikonka

V mistrovské soutěži čtyřspřeží vede dál po dvou dnech Radek Nesvačil. Sobotní vozatajský maraton v Humpolci nedokončil po drezuře druhý Petr Vlašic, a tak se na průběžnou druhou příčku posunula Kateřina Sklenská. Ztrátu na lídra má přes 130 bodů.
18.09.2021 19:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
Radek Nesvačil po nejlepší drezuře při mistrovství České republiky spřežení nenašel přemožitele ani v sobotním maratonu, který vyhrál. Po dvou dnech má v kategorii čtyřspřeží 160,64 bodů a před nedělním parkurem má téměř neotřesitelnou pozici. 
 
Druhá je totiž Kateřina Sklenská s 293 body. Průběžně třetí Jaroslav Jandl má dokonce 380,39 bodů. Hodně zklamaný musí být Petr Vlašic, neboť ten ve čtvrté překážce po lehkém karambolu se svým čtyřspřežím vyjel přes strouhu z překážky a byl tak vyloučen pro nedodržení trati. Z nebezpečně vypadající kolize naštěstí koně, vozataj i přísedící vyvázli v pořádku.
 
Podstatně napínavější vyvrcholení bude mít soutěž dvojspřeží. Díky nejlepšímu maratonu se vedení ujal Jaroslav Juráň, jenž předstihl Václava Coufalíka, který má aktuálně 126,26 bodů, zatímco aktuální lídr vstoupí do parkuru s zátěží 122,69 body. Třetí příčka patří v tuto chvíli Alexandrovi Soukupovi se 130,37 body. Pod 140 bodů mají ještě Josef Drábek, Libor Kurka, Zdeněk Jirásek a Jan Nesvačil. 
 

Psali jsme: Senzační výsledek Jiřího Nesvačila v Cáchách. Druhý v honebním parkuru

Pořadí se míchalo i v jednospřeří. Markéta Sedlinská byla v drezuře i v maratonu druhá, ale tyto stabilní výsledky jí posunuly do vedení s 119,39 body. Nejlepší byl v maratonu Daniel Bejr, ten ale byl v úvodní zkoušce až pátý, a tak bude útočit na obhajobu titulu z druhé pozice. Na jeho kontě je 123,57 bodů. Alena Brixová byla v drezuře nejlepší, ale maraton dojela jako čtvrtá v pořadí až za Janem Minarčíkem. Ten má 126,91 bodů, zatímco Brixová 125,32, která je tedy nyní třetí.
 
Ve dvojspřeží pony pokračují z původních pěti jen tři účastníci. Vede Erik Zuvač se 151,59 body, druhá je Šárka Komínková, která původně vedla, ale maraton jí nevyšel podle představ a má 163,07 bodů. V součtu 165,36 bodů pak má třetí Miroslav Kučera. Druhý nejlepší maraton předvedla Monika Pospíšilová s obměněnou sestavou koní. Z mistrovské soutěže však byla po drezuře vyloučena kvůli zdravotní indispozici Sibely. V maratonu byl vyloučen pro změnu Ladislav Procházka, jelikož nedodržel trať. 
 
Nedělní program začíná opět v 10:00 hodin dopoledne a vysílat jej bude stejně jako v sobotu živě internetová televize EquiTV.
 
Foto: Josef Malinovský



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE