Queen Of Beaufay o hlavu. O zimní královně rozhodla cílová kamera

ikonka

Jako první ze čtveřice závodišť kategorie A se s letošní sezonou rozloučily Karlovy Vary. Kromě Ceny zimní královny nabídla lázeňská derniéra i návrat Velké karlovarské steeplechase a Cenu Jockey Clubu ČR. Vrchol dne získala centrála Zhoř u Jihlavy.
19.09.2021 20:35  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB

Až v posledních metrech se rozhodlo o vítězce Ceny zimní královny DS Pegas v Karlových Varech. Dokonale načasovaným závěrem se prosadila teprve podruhé startující Queen Of Beaufay pod Danielem Vyhnálkem.

Ryzka stáje Ecurie Haras de Beaufay ČR udržela o hlavu za sebou mocně finišující Shabanu, další krk ztrácela na třetím místě favoritka Porcinella. V kontaktu s nejlepšími byla ještě čtvrtá Comming Pulse, pátá Bohemian Rapsody následovala už s pětidélkovým odstupem.

Návrat Velké karlovarské steeplechase do tuzemského kalendáře nepřinesl očekávaný souboj favoritů, neboť sedmiletý Arkalon s Janem Faltejskem nenašel soupeře a připsal si lehký úspěch start - cíl o sedm délek. Valach stáje Dr. Charvát tak proměnil dva ze tří letošních startů ve vítězství.

 

Čtěte také: Handicapy před EJC rozdány. Václav Luka má tři první volby

 

Spolufavorit Dusigrosz v posledním kilometru zeslábl a propadl se na páté místo. Nejblíže vítězi byl Foudre d’Allier, na vzdáleném třetím místě doběhl Nel.

Na měkké dráze se zrodil nečekaný výsledek ve dvojkové Ceně Jockey Clubu ČR na 2000 metrů. Čtyřletá Crush On Me předvedla velký vzestup formy a pod Lucií Fialovou si doběhla pro první triumf kariéry.

3 1/2 délky za suverénní vítězkou finišoval druhý Royal Town před Storm de Nuit, letošní dvojnásobný vítěz Opinion Maker skončil pod nejvyšší nesenou hmotností 62,5kg až sedmý.

 

Krátce z turfu

 

Šestiletá Slivka ze stáje U krále Matyáše UH v sobotu lehce ovládla Vzpomínkový dostih na pana MVDr. Víta Hrbáčka ve Slušovicích. Pod Marcelem Novákem dominovala o 12 délek před Wotanem a Sweet Red Wine. Svěřenkyně Radima Bodláka zvítězila letos již podruhé.

Týden před plánovaným startem ve Velké ceně českého turfu se šestiletý Darkolva vítězně rozcvičil ve Slušovicích. Bělouš stáje Joly vyhrál pod Jaromírem Šafářem trojkový dostih na 2200 metrů před Imsexyandiknowit, která rovněž disponuje přihláškou na Evropský pohár žokejů.

Jedničková vítězka Faliraki v sobotu vybojovala druhý překážkový úspěch kariéry. V sedle s Janem Faltejskem jistě o 4 3/4 délky porazila Saint Tobiase ve čtyřkových proutkách Ceně ministra zemědělství.

Foto: Marcela Kozová