Queen Of Beaufay nadále královnou, v Mostě vyhrála Deylův memoriál

ikonka

Memoriál Rudolfa Deyla v Mostě si rozdělily dcery úspěšných klisen. Matkou vítězky klasického trialu Queen Of Beaufay je Pikardie, druhá Dally Top dělá reklamu výborné Dally Hit a čtvrtá Whirl Wind Girl je další dcerou klasické vítězky Dumnonie.
09.04.2022 19:40  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB

Queen Of Beaufay ze stáje Pegas v sobotu potvrdila své dosavadní postavení mezi tříletými klisnami. Úřadující zimní královna z francouzského chovu majitele Jiřího Trávníčka, kterou ve Zhoři u Jihlavy trénuje Dalibor Török a vlastní přihlášky do klasických dostihů v Česku a na Slovensku včetně obou derby, si vítězstvím v Memoriálu Rudolfa Deyla řekla o post favoritky Jarní ceny klisen.

V sedle s Petrem Foretem si poradila s krátkou distancí 1400 metrů, specifickou dráhou v Mostě i nejvyšší nesenou hmotností v poli 59 kg a v napínavém finiši o krk zdolala českou odchovankyni Dally Top. Třetí doběhla Lena před Whirl Wind Girl.

Foret připravil vítězce optimální průběh z třetí čtvrté pozice nedaleko rychlé tempo udávající sprinterky Adam’s Rib. Když na konci protilehlé roviny nastoupila bělka Lena, u bariéry cválající Queen of Beaufay byla v dosahu a jakmile Foret v polovině cílové roviny našel volný prostor k útoku, zdálo se být rozhodnuto.

 

Čtěte také: Bolavý, ale šťastný. Lukášek ovládl v Kataru grupu 1, pak ledoval nohu

 

Ve vnější stopě však přiletěla Michalem Abíkem podporovaná Dally Top a dcery špičkových klisen Pikardie a Dally Hit svedly krásný souboj. Lena uhájila třetí peníze před mocně dotahující Whirl Wind Girl.

Podruhé v kariéře startující odchovankyně Jiřího Charváta z dvojnásobné klasické hrdinky Dumnonie odskočila do dostihu se ztrátou a přestože nestihla chybějící délky zcela zlikvidovat, jako jediná ze zbylého pole doběhla v kontaktu s elitní trojicí. Pátá La Violette již ztrácela dalších sedm délek.

Velký den "napajedelských O"

Rámcový program zahajovacího mítinku v Mostě se nesl ve znamení úspěchů napajedelské rodiny Rose Bernd, a to zásluhou dvojice vnuků vítězky Zlatého poháru Oxalany.

V pomalu rozběhnutém Memoriálu Jaroslava Podolana (II, 2200 m) dotáhl své sólo do vítězného konce šestiletý Orleano s Jiřím Palíkem. Svěřenec Ivany Pejškové našel v cílové rovině navzdory nesené hmotnosti 61,5 kg dostatek sil, aby druhému Kenshibu odskočil o šest délek. Na dalších místech se seřadili Imsexyandiknowit a Respekt.

O hodinu dříve zvítězil na stejné distanci také Orleanův o rok starší bratr Orson, kterého pro stáj Oran - Horáková připravuje Lenka Horáková. Pod Martinou Havelkovou ovládl jistě o jednu délku čtyřkový handicap a na áčkovém závodišti se startovacími boxy se prosadil poprvé od října 2018.

Mezi tříletými v trojkové Ceně Dostihového klubu na 2200 metrů dostál roli favorita tmavý hnědák Frehel s Janem Vernerem. Syn klasické vítězky French Quebec z vlastního chovu Jiřího Charváta udolal srdnatě bojující klisnu Miram, třetí Korvette ztrácela dalších 3 3/4 délky. Debutující bělouš Blessed River, polobratr vítězky Českého derby 2018 Blessed Kiss, doběhl patnáct délek za polem.

Zajímavá společnost se sešla v trojkové Ceně Hipodromu Most na 1800 metrů. O třetí vítězství za sebou na mosteckém Hipodromu usiloval čtyřletý Brilliant Star, jeho žokeji Martinu Laubemu se však otevřel prostor mezi koňmi o okamžik později, než potřeboval a hřebec stáje Lokotrans o krk nezachytil vítězného Joganvillea.

Foto: Bohumil Křižan / Jockey Club ČR