Prvním českým vítězem v roce 2021 je Night Moon, Tůma kraloval v Pise

ikonka

Night Moon je jedním ze svěřenců trenéra Pavla Tůmy, kteří v posledních měsících nastartovali sérii vítězství v Itálii. Dařilo se mu i ve čtvrtek v Pise, kde zářily barvy majitele Jiřího Charváta. Scuderia Aichner SRL tentokrát sbírala umístění.
07.01.2021 17:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB

Úspěšný vstup do sezony zažila ve čtvrtek stáj majitele Jiřího Charváta, která si v italské Pise připsala dvě vítězství a sahala po hattricku v překážkové části programu. Trenér Pavel Tůma nasedlal žokeji Janu Faltejskovi nejprve pětiletého ryzáka Night Moona a právě syn výborné Nostalgie se ve steeplechase Premio Mon Ravel na 3500 metrů postaral o první české vítězství v roce 2021.

Až do poloviny cílové roviny měl situaci výborně rozehranou domácí favorit First Daum s Davide Sataliou, ale Faltejsek měl stále plné ruce a když za poslední překážkou Night Moona pobídl, vlastní odchovanec Jiřího Charváta okamžitě akceleroval. First Daum neprodal svou kůži lacino, ale Night Moon podal bojovný výkon a svého soupeře na cílové čáře o nos udolal. Třetí Prince D'Orage ztrácel jedenáct délek. Pro Night Moona to bylo šesté překážkové vítězství ze sedmi startů.

Druhý úspěch dne přidala centrála Dvorce v proutěných překážkách Premio Belbuk na 3500 metrů, kde Dominique po prosincovém návratu na dráhu potvrdil dobrou formu a dominoval o 7 délek před Beau Saonois, Grand Sudem a Peintre Elusifem.

Modro-žlutým barvám ve čtvrtek vycházelo prakticky všechno a nebyly daleko od hattricku a stoprocentní bilance, ale účastník loňských derby Swinging Thomas při svém druhém překážkovém startu v dvoumílových proutkách Premio Narni nakonec bral druhé místo za domácí Lady Minx. Oplatil však minulou porážku suverénnímu prosincovému vítězi South Africa, který finišoval třetí.

Ilustrační snímek: Trenér Pavel Tůma s Night Moonem, foto: Marcela Kozová