První zlatí medailisté z paralympiády v Tokiu: Pearson, Voets a George

ikonka

Jezdecké soutěže paralympijských her v Tokiu mají první medailisty. Hned tři cenné kovy mají reprezentanti Velké Británie. Daří se také Belgičanům a Nizozemcům, kteří si připsali po dvou medailích. Další putují do Brazílie a Rakouska.
27.08.2021 09:48  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 
Velmi atraktivní podívanou nabídl při paralympijských hrách v Tokiu Grade II, v němž podle očekávání svedli největší boj Brit Lee Pearson na Breezerovi a Rakušan Pepo Puch v sedle koně Sailor´s Blue. Nakonec se více radoval britský jezdec, který svého konkurenta předstihl téměř o tři procenta. Také bronzová medaile v této kategorii putovala na britské ostrovy, a to zásluhou Georgie Wilson, která tvořila dvojici se Sakurou.
 
Grade IV ovládla ve čtvrtečním Individual Testu Nizozemka Sanne Voets startující na Demanturovi. Stříbrnou medaili vybojoval Rodolpho Riskalla z Brazílie na koní Don Henrico. Třetí pak byla Belgičanka Manon Claeys se San Diorem 2. 
 
O další belgický úspěch se postarala Michel George v sedle Best Of 8, když vyhrála Grade V před Sophií Wels z Velké Británie na Don Cara M. Bronz získal pro Nizozemsko Frank Hosmar na Alphaville.  
 
Foto: FEI / Liz Gregg
Zdroj: oficiální fotobanka FEI