První velká prověrka mladých koní. Drezurní MS 2022 proběhne v Ermelu

ikonka

Na mistrovství světa mladých koní se často objeví talenty, které v dalších letech dobývají prestižní tituly. Drezurní šampionát hostí v roce 2022 Ermelo. Podle výsledků posledních let se dá očekávat úspěch dánského, holandského a německého chovu.
27.12.2021 14:00  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Ermelo se během druhého zářijového víkendu 2022 stane dějištěm mistrovství světa mladých koní v drezuře. Nizozemské město hostí tento šampionát pro vycházející hvězdy světové drezury střídavě s německým Verdenem, kde se o tituly jelo v roce 2021.
 
Vavříny sbírají po řadu let plemenné knihy Německa, Nizozemí a Dánska. Právě dánský teplokrevník Hesselhoej Down Town, který ovládl finále pětiletých v sedle se Švédkou Jeannou Hogberg. Stříbro bral hřebec Danciero (HANN) s německou jezdkyní Evou Möller a třetí místo vybojovala nizozemská klisna Lightning Star s Kirsten Brouwer. 
 
V soutěži pro šestileté koně dominoval holandský hřebec Kjento, kterého sedlala britská olympijská medailistka Charlotte Fry. Španěl Manuel Dominguez Bernal představil stříbrného hřebce Escamilla (RHEIN) a bronz získal hanoverský valach For Magic Equesta, jehož prezentovala Polka Beata Stremler.
 
Mistrem světa v soutěži sedmiletých koní se stal holandský teplokrevník Jovian v sedle s dánským jezdcem Andreasem Helgstrandem. Druhou příčku obsadila dánská dvojice Nanna Skodborg Merrald a Blue Hors Touch Of Olympic L. Třetí skončil vestfálský hnědák Eternity 75. Toho jela dánská reprezentantka Anna Mette Strandby Hansen.
 
Šampionátu se účastní pravidelně i čeští reprezentanti. V roce 2021 startovala Libuše Mencke. Obě její klisny Kycara a Bavalou byly šestileté a česká jezdkyně se s nimi pohybovala v čtvrté desítce startovního pole. 
 
Foto: Leanjo de Koster / FEI