První medaile na MČR rozdány. Jihomoravští jediní udrželi čisté konto

ikonka

V Martinicích u Březnice se rozdávaly první medaile. V sobotu 3. října vyvrcholila mistrovská soutěž družstev. Ta byla napínavá až do poslední série jezdců, neboť právě výsledky čtvrtých jezdců rozhodovaly o konečném pořadí.
03.10.2020 19:28  |  Autor: Kateřina Návojová  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 
Nulu na bodovém kontě v týmové soutěži jako jediní udrželi na martinickém kolbišti jihomoravští jezdci a zaslouženě se radovali z titulu, před Středočechy a plzeňskými reprezentanty.
 
Do sobotního kola vstupovali nejlépe Jihomoravští a Plzeňští, a to přesto, že Plzeňští nastupovali pouze ve třech a byly tak v nevýhodě. Ostatních osm postoupivších týmů bylo zatíženo nějakými trestnými body, nejblíže za bezchybným duem bylo družstvo Středočeši 1 s pouhým jedním bodem.
 
V druhém kole se hned třem celkům podařilo dokončit s nulou na kontě, v případě pozdějších vítězů se však čekalo až na výsledek posledního jezdce. Jihomoravští vstupovali do soutěže z vedoucí pozice a úvod druhého kola také měli dobrý, neboť Ondřej Zvára s Fritske nechyboval. Následně však přinesla 4 trestné body Klára Dostálová s Manou, a tak záleželo na výsledcích Mariany Michlíčkové s Human Leaque i závěrečného jezdce Vladimíra Tretery s Fair Lady VLS. Oba však dokončili bezchybně a tým se s nulou na kontě po dvou kolech radoval z vítězství.
 
Druhé místo nakonec získali Středočeši 1, když v druhém kole nechybovali a čtvrtá členka týmu Linda Portychová ani nemusela na start. Za družstvo se představily Tereza Svobodová s April Z, Sofie Najmanová s Billy Baronem Z a Nicola Grünthalová se Samy Sang-Froid. Tým tak měl na kontě pouze jeden trestný body, který členky zapsaly v prvním kole.
 
Třetí skončili po jedné chybě Plzeňští ve složení Jan Štětina s Benitem-S, Daniel Pospěch s Elliottem a Luděk Smaha s Illusion. Na čtvrté místo se díky bezchybným výkonům v sobotu vyhoupli Jihočeši 1 a pátí skončili Severočeši 1. O pořadí na čtvrtém a pátém místě rozhodoval až součet časů, neboť obě družstva inkasovala 7 trestných bodů.
 
Veškeré podrobnosti o programu a průběhu mistrovství České republiky v Martinicích najdete na adrese www.mistrovskemartinice.cz. Přímý přenos můžete sledovat na EquiTV.cz.
 
Foto Kateřina Návojová