reklama 11C

První hvězdy lyonských Světových pohárů jsou Dujardin, Werth a Staut

ikonka

Obří jezdecký mítink hostí na přelomu října a listopadu Lyon. Pod jednou střechou se potkali účastníci halového Světového poháru hned ve třech disciplínách. Zatímco v drezurách kralují Werth a Dujardin, vítězství v Longines Grand Prix patří Stautovi.
02.11.2019 11:06  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

Již ve středu 30. října odstartovaly první soutěže v rámci halových mezinárodních závodů v Lyonu, během nichž se na úrovni Světového poháru utkají ti nejlepší z drezury, parkuru a spřežení. Na místě nechybí ani současné světové jedničky, Steve Guerdat, Isabell Werth a Boyd Exell.
 
Poprvé se na úrovni halového Světového poháru utkali již ve čtvrtek drezurní jezdci v úloze FEI Grand Prix a ze čtrnácti účastníků získala nejvyšší hodnocení, téměř osmdesát procent, britská reprezentantka Charlotte Dujardin v sedle desetileté klisny Mount St John Freestyle. Více než dvě procenta na ni ztrácela současná světová jednička, Němka Isabell Werth a třináctiletý Emilio.
 
Pořadí si dámy prohodily v páteční volné sestavě, kdy suverénně zvítězila Isabell se závratnými 87 procenty, výkon stříbrné Charlotte byl ohodnocen rovněž velmi vysoko, téměř 84 procenty. Hranici osmdesáti procent prolomil v této soutěži také německý reprezentant Frederic Wandres s dvanáctiletým Dukem of Britain, který se umístil na třetí pozici.
 
V pátek 1. listopadu završila program Longines Grand Prix s překážkami do 160 centimetrů, která je rovněž kvalifikací na nedělní Světový pohár, a skákalo se až dlouho do noci. Na start se postavilo padesát dvojic a šestnáct z nich se probojovalo do rozeskakování. Nejrychlejší a zároveň bezchybná byla domácí dvojice Kevin Staut a jedenáctiletá Urhelia Lutterbach. Velmi se tomuto času přiblížila také světová jednička Steve Guerdat, chyba na překážce ho však odsunula až na šestou příčku. Druhé místo tedy získal další francouzský reprezentant Alexis Deroubaix s valachem Timon d'Aure, z bronzu se radoval Švýcar Martin Fuchs na desetiletém Silver Shine.
 
Kompletní výsledky najdete ZDE.
 
Foto PSV




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE