První GCL v Šamoríně Pražským lvům nevyšla. Vyhráli Doha Falcons

ikonka

Tým Prague Lions skončil při Global Champions League v Šamoríně až na konci výsledkové listiny. Anna Kellnerová dovezla do cíle devět trestných bodů, její kolega Leopold van Asten byl dodatečně vyloučen kvůli drobnému zranění jeho valacha.
16.10.2021 18:59  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 
Pražští lvi nastupovali do sobotní části Global Champions League v Šamoríně z třinácté příčky a ani tentokrát se jim nedařilo podle představ. Leopold van Asten s desetiletým valachem VDL Groep Elegant Hero Z zaznamenal stejně jako v pátek čtyři trestné body, ale později byl jeho výsledek eliminován, neboť při pravidelné kontrole po odchodu z kolbiště stewardi odhalili drobné poranění, které i při stopovém množství krve znamená vyloučení. 
 
Anna Kellnerová v sedle třináctileté klisny Catch Me If You Can OLD inkasovala po dvou chybách a drobném překročení času devět trestných bodů. „Osobně nejsem se sebou úplně spokojena. Neodjezdila jsem to tak, jak jsem chtěla. Catchie byla dneska trošičku víc nervózní a měla kratší intenzivnější cval. Mě se tomu nepodařilo přizpůsobit, tak vlastně jsem nesplnila tu roli, kterou jsem splnit chtěla v této jízdě,“ smutně konstatovala jezdkyně.
 
„Kurz byl dnes vyšší i trochu náročnější než ten včerejší. Bylo tam hodně lomových linií. Když skočíte ven nebo dovnitř, tak se vám změní distance. Dvojskoky byly dneska ještě o chlup větší, tak jsem s tím měla problémy. První chyba byla doslova začátečnická. Nepokračovala jsem dostatečně, přidala jsem tam cvalové skoky, které tam neměly být a bohužel jsem jí to do toho dvojskoku zkomplikovala. Druhá chyba pramenila z toho, že jsem přišla blíž, ale to nebyl tak velký problém, jako to první zaváhání. Určitě to budu chtít probrat s mým trenérem Nielsem Bruynseelsem a budu se na to více soustředit v tréninku, abych se dokázala lépe přizpůsobit koni, když reaguje trochu jinak, než čekám,“ dodala Anna Kellnerová.
 
Tři celky nastupovali do sobotního druhého kola GCL v Šamoríně s nulou na bodovém kontě. Madrid in Motion však přidali osmibodovou penalizaci a skončili až osmí za sedmými Scandinavian Vikings, šestými Hamburg Giants a pátými St. Tropez Pirates. Čtvrtým umístěným týmem byli London Knights. Také oni neměli na začátku sobotní soutěže žádný trestný bod, ale napodruhé přidali čtyři za jednu chybu. Kvůli lepšímu součtu časů při stejném skóre se před ně dostali ještě Shanghai Swans a Berlin Eagles. Ti byly ze všech nejrychlejší a nestačili pouze na zástupce družstva Doha Falcons. Bassem Mohammed na valachovi Caletto Cabana i Yuri Mansur s valachem Vitiki předvedli dvě čisté jízdy a zaslouženě tak zvítězili. 
 
V průběžném pořadí si Doha Falcons polepšili na jedenácté místo. Desátí jsou Madrid in Motion a na devátý řádek klesli Prague Lions. Vedení si stále drží Valkenswaard United před Shanghai Swans a Paris Panthers. To semifinálové čtveřice by se nyní vešli ještě London Knights, ale příští týden by jejich pozici mohli ohrozit Berlin Eagles či Monaco Aces. Naopak se čtvrtfinálovou účastí se pomalu musí začít smiřovat St. Tropez Pirates a New York Empire, stejně jako všichni členové hůře umístěných týmů v průběžném pořadí Global Champions League. To bude mít za týden již definitivní podobu před GCL Super Cupem, jenž proběhne v rámci listopadové galashow světového parkuru GC Prague Playoffs.
 
Foto: GCL a Josef Malinovský
Zdroj: oficiální fotobanka GCL