reklama 11B

První drezurní mistři ČR 2019: Lumbachová, Skřivanová a jižní Morava

ikonka

V Královicích se v sobotu 13. července rozdávaly první medaile v rámci mistrovství České republiky 2019 v drezuře. Již v dopoledních hodinách vyvrcholily kategorie dětí, mladších juniorů a rozhodující kolo absolvovali i účastníci soutěže družstev.
13.07.2019 17:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Velmi napínavá byla v Královicích u Slaného při mistrovství České republiky v drezuře 2019 soutěž dětí. Úvodní kolo vyhrála Johana Vášáryová s Hannah Montanou, ale další dvě kola jí předstihla Marie Lumbachová s Colindou Valk. Celkové skóre 69,167 % jí zajistilo zlatou medaili České jezdecké federace. Johana Vášáryová skončila s výsledným hodnocením 68,730 % na druhém místě. Z bronzu se radovala Ema Havlenová v sedle Basilie. Ta dokončila s 67,362 %. 
 
Podobně napínavá byla i soutěžní kategorie mladších juniorů. Eliška Skřivanová s Farewell dokázala dvakrát zajet nejlépe ze všech, ale poslední den se jí již tolik nedařilo a dojela třetí. Přesto jí 68,893 % na mistrovský titul stačilo. Nejlepší volnou sestavu předvedla Julie Sekaninová na Furiosovi XXV-8 (Red Fernet). První dva dny byla druhá a druhá byla i celkově, když její výsledná známka byla 68,664 %. Třetí příčku obsadila Jana Táboříková s Janne 1. Ta přitom ve čtvrtek byla až čtvrtá, v pátek třetí a v sobotu druhá. Procentuální hodnocení za všechny tři úlohy měla 67,568 %. 
 
V soutěži týmů se radovali z prvenství zástupci jižní Moravy. Druzí se umístili Jihočeši a třetí jezdci Pražské oblasti ČJF. 
 
Stejně jako v sobotu, i v neděli odvysílá celý program drezurního mistrovství České republiky živě internetová televize EquiTV.cz. Postupně jsou zařazovány video záznamy jednotlivých soutěží. Klikněte na www.equitv.cz.
 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE