První dostihové termíny. Jockey Club zveřejnil předběžné propozice

ikonka

Letošní dostihovou sezonu by měl zahájit 18. dubna Memoriál Rudolfa Deyla v Mostě, potvrdil Jockey Club ČR. Na internetových stránkách dostihové autority byla zveřejněna část předběžných propozic od poloviny dubna do konce června.
28.03.2021 12:15  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB

Jockey Club ČR publikoval v neděli dopoledne na svých internetových stránkách předběžné znění propozic na období od 18. dubna do 27. června. Zatím neschválený dokument obsahuje 9 dostihových dnů na čtyřech závodištích kategorie A. Dostihová autorita nadále vychází z předpokladu, že letošní sezona začne 18. dubna v Mostě.

"Vzhledem k tomu, že se ještě projednává doplnění dalších termínů na ostatních závodištích a očekávají se informace od orgánů státní správy, přinášíme vám v tuto chvíli alespoň neschválené propozice dostihových dnů od 18. 4. do 27. 6. 2021, tedy těch dnů, které jsou na základě jednání Rady JC již zařazeny do mimořádné termínové listiny. Činíme tak pro vaší prvotní informovanost, a protože považujeme za vhodné vás alespoň takto, byť předběžně, informovat, " napsal na webu prezident JC ČR Josef Bečvář.

Definitivní znění termínové listiny s dodatečnými úpravami bude schváleno později, stále se jedná například o prvních mítincích na menších závodištích. Slušovice už dříve ohlásily odhodlání uspořádat dostihy 15. května, Lysá nad Labem chce zahájit 1. května tradiční Prvomájovou steeplechase a v Brně běží přípravy na červnové dostihy. Tyto mítinky ve zveřejněných propozicích zatím nejsou.

 

Čtěte také: World Cup pro Godolphin, Mishriff si řekl o post světové jedničky

 

Rada JC ČR v těchto dnech projednává vedle propozic prvních dostihových dnů také změny v dostihovém řádu a doplňujících ustanoveních. Bečvář ve svém nedělním stanovisku zdůraznil, že Jockey Club v příštích dnech vyvine maximální úsilí pro sjednání dohody se státní správou ohledně startu sezony 18. dubna. "V současné, pro všechny nelehké situaci, předložíme velmi podobný scénář dostihových dnů jako v roce minulém a doufáme, že dojdeme společně k pozitivním zprávám," uvedl.

Ze zveřejněných propozic vyplývá, že prvním jedničkovým dostihem sezony bude stejně jako loni Memoriál Rudolfa Deyla v Mostě. 25. dubna se poprvé otevřou brány Chuchle Areny Praha, kde budou na programu Gomba handicap, Memoriál profesora Václava Michala a Velká dubnová cena.

První tři klasické dostihy si zachovají své původní termíny. Jarní cena klisen se poběží 9. května, Velká jarní cena o týden později. Pražský mítink 16. května bude kromě prvního dílu trojkoruny obsahovat i Memoriál JUDr. Otakara Frankenbergera a Velkou květnovou cenu.

101. České derby se nadále plánuje na 27. června, jeho hlavní předzkouška Velká červnová cena by se měla konat 5. června. Zahájení překážkové sezony obstará kromě zmiňované Lysé nad Labem na 22. května vypsaná první kvalifikace na Velkou pardubickou, další pardubický mítink je předběžně stanoven na 26. června. Karlovy Vary počítají s tradiční Karlovaskou dvojnásobnou mílí 20. června.

Ilustrační foto: Pavla Pechmanová