reklama 11D

Přijdou zítra do práce? Klisna poběží v majetku jezdců a ošetřovatelů

ikonka

Britská trenérka Jessica Harrington a její asistent Richie Galway založili syndikát pro své zaměstnance. Iniciativa se mezi ošetřovateli a pracovními jezdci setkala s velkou odezvou. Složili se na dvě dvouleté klisny.
08.07.2020 13:25  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Každý den se pečlivě starají o svěřené koně, ale když se zrodí velké vítězství na dráze, zůstávají pracovní jezdci a ošetřovatelé většinou v pozadí. Dvouletá klisna Malaysian z tréninku Jessicy Harrington však svými případnými úspěchy může zaběhané pořádky změnit.
 
Jak upozornil list Racing Post, dcera plemeníka Pride Of Dubai se nachází v majetku stájového týmu a její středeční debut v Gowran Parku tak bude provázet zvláštní napětí.
 
Hnacím motorem projektu, který se zrodil v hlavě trenérčina asistenta a zetě Richieho Galwaye, je motivovat zaměstnance a odměnit je za jejich nasazení. Harringtonová s Galwayem loni nabídli svému týmu možnost zakoupit si podíly na dvou ročních klisnách s tím, že později budou prodány a zisk rozdělen mezi spolumajitele
 

Libor Šimůnek: Televize mi dala nadhled, pád se Zulejkou bolí dodnes

 
"Je to skvělá iniciativa, jestli se Malaysian ukáže jako dobrá klisna. Pokud ne, možná vypukne ve stáji revoluce," vtipkoval Galway. "Náš stájový tým pracuje velmi obětavě a chceme mu dopřát i trochu zábavy. Nápad se hned ujal, zaměstnanci ho podpořili a teď doufáme, že se dočkáme nějaké radosti."
 
Členové stájového syndikátu mohli investovat do pětiprocentních podílů a žádné další náklady nehradí, neboť trenérka se vzdala měsíčních poplatků za přípravu obou klisen. Zaměstnanci mohli své podíly zaplatit jednorázově nebo si je nechávat strhávat z výplaty.
 
Pokud se klisny časem podaří prodat, mohl by se syndikát ošetřovatelů a pracovních jezdců časem ukázat jako příjemná investice. Prozatím se však tým Jessicy Harringtonové těší na starty ve svých barvách.
 
"Všichni ve stáji jsou před debutem napjatí a myslím, že obě klisny momentálně dostávají zvláštní porce krmení. Jen se obávám, že jestli Malaysian zaběhne dobře v Gowran Parku, druhý den nikdo nepřijde do práce," směje se Galway.
 
 
Ilustrační foto: Ivan Krejza



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE