Příhodův triumf v Pardubicích. Zlatou podkovu ovládl stylem start-cíl

ikonka

Ve dnech 15. – 17. července se v Pardubicích konalo páté kolo Zlaté podkovy ve všestrannosti. Hlavní soutěž ovládl Miloslav Příhoda. Vedení se ujal v drezuře a už před sebe nikoho nepustil. Stejným způsobem vyhrála Ema Štěpánková v Bronzové podkově.
17.07.2022 20:45  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


 

V neděli 17. července vyvrcholilo v Pardubicích další kolo letošního seriálu Zlaté podkovy ve všestrannosti. Hlavní soutěž na úrovni dvou hvězd, která nese název celého seriálu, se stala záležitostí olympionika Miloslava Příhody. Spolu s hnědákem Lucky Boyem se usadil na vedoucí pozici už po drezuře, následně nechyboval na parkuru a první místo potvrdil v krosu. V tom dovezl jen drobnou časovou penalizaci.

Na druhé příčce skončil Patrik Sukdolák s Quidou, jehož od vítěze dělilo pět trestných bodů. S těsným odstupem za ním pak dojela Lucie Příhodová v sedle Cry Boye.

Druhou nejvyšší vypsanou soutěží je Stříbrná podkova. V té vybojovala první místo Eliška Orctová s Guntilianem. Dvojice se do vedení dostala po sobotním parkuru a díky bezchybnému výkonu v terénní zkoušce si dojela pro vítězství.

Bronzovou podkovu vyhrála, podobně jako vítěz hlavní soutěže stylem start-cíl, Ema Štěpánková na Puntíkovi a v Křišťálové podkově obsadila nejvyšší příčku Kateřina Novotná s Esem.

Foto: Marcel Runštuk