reklama 11D

Příhoda má v kapse zlato z CCI2*, v CCIO4* si polepšil

ikonka

Od 23. do 26. května běží v polském Baborówku CCIO4*. Excelentní výkony zde podává se svými svěřenci Miloslav Příhoda - v pátek vyhrál v národní soutěži, v sobotu vítězství zopakoval ve dvou hvězdách a v CCI4* si po krosu o dvě příčky polepšil.
25.05.2019 19:29  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Miloslav Příhoda je jedním z českých účastníků CCIO4* v polském Baborówku a daří se mu opravdu náramně. V pátek odstartoval svou úspěšnou sérii vítězstvím v národní soutěži L třídy s Alantinem, kde obsadil rovněž sedmou příčku se svým druhým koněm Wakat. V sobotu si přičítá na své konto další vítězství, tentokrát však už v CCI2* pro mladé koně v sedle Eldorada. Velmi slibně se také vyvíjí jeho pozice v náročném CCI4*, tam startuje s koněm Ferreolus. Po krosu se posouvá z desáté příčku na osmou, přičemž z původních jednadvaceti startujících jich zůstává ve hře patnáct.
 

A jak se k průběhu závodů vyjádřil přímo Miloslav Příhoda krátce po ukončení sobotního programu?

 

"Sobota byla pro mě naprosto perfektní. Alantino byl dekorován jako vítěz národní soutěže klasy L, Eldorado si dnešním čistým krosem udržel vítězství v CCI**YH pro šestileté koně. V krose působil velmi jistě a skvěle skákal, i proto pro něj nebyl žádný problém stihnout časový limit. Největší radost mám ovšem ze skvělého krosu Ferreoluse při CCI4*-L , která se jede i jako olympijská kvalifikace pro týmy ze skupiny C, kam spadá i Česká republika, která ovšem neměla dost kvalifikovaných dvojic, abychom postavili celé družstvo. I tak se ovšem účastním s Ferreolusem jako jednotlivec. Mým cílem bylo zkusit dokončit kros čistě na skocích a do jedné minuty po limitu, přeci jen je Ferda teprve devítiletý kůň a tuto obtížnost jel prvně. Nebyl jsem si jist, co s ním 5750 metrů, tempo 570 m/min. a 40 překážek udělá. Naštěstí se s tím popral skvěle a celý kurz překonal naprosto s přehledem a bez problémů. I nyní večer vypadají koně v pořádku a snad stačí dostatečně zregenerovat na zítřejší parkur. V týmové soutěži jsou ve vedení domácí Poláci a jsou už jen krok od splnění kvalifikace celého týmu na OH do Tokia."
 
Ve dvou hvězdách pro mladé koně startovali také Petr Myška s Nickem a Miroslav Trunda se Starlingtonem, ti dokončili na 12. a 14. místě. V CCI3* je z Čechů po krosu nejvýše Miroslav Trunda a Shutterflyke a to na 15. příčce.
 
 

O tomto výjezdu se dočtete také v TOMTO ČLÁNKU.

 

Kompletní výsledky sledujte ZDE.

 

 
Ilustrační foto Kateřina Návojová




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE