reklama 11D

Při PlayOffs vystoupí i koně z Národního hřebčína, nové památky UNESCO

ikonka

Při galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs se budou moci diváci kochat nejen sportovními výkony nejlepších skokových jezdců a koní. V rámci bohatého doprovodného programu se představí i zástupci Národního hřebčína Kladruby.
06.11.2019 18:48  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Jeden z nejstarších hřebčínů na světě je Národní hřebčín v Kladrubech nad Labem. Je domovem unikátního starokladrubského koně. Areál a přilehlá krajina byly zařazeny do světového dědictví UNESCO. 
 
Národní hřebčín v Kladrubech nad Labem je jedním z nejstarších hřebčínů na světě a je domovem nejstaršího původního českého plemene koní: starokladrubského koně. Rozkládá se na ploše přes 1200 hektarů severně od řeky Labe asi 80 km východně od Prahy. Tradice chovu koní v Kladrubech nad Labem sahá až do poloviny 14. století. Po více než 300 let (1579 – 1918) šlo o císařský dvůr, který poskytoval koně pro královský a císařský dvůr v Praze a ve Vídni.
 
Kladrubský hřebčín byl v červenci 2019 zapsán do seznamu světového dědictví UNESCO. Jde o vůbec první hřebčín ve světě, který byl zařazen do tohoto seznamu.
 
V současné době chová Národní hřebčín kolem pěti set koní, zhruba polovina z nich jsou bělouši a polovina vraníci. Srdcem lokality Kladruby nad Labem jsou hlavní stáje, zámek a kostel, které jsou přístupné všem návštěvníkům.
 
Starokladrubští koně budou při Global Champions Prague PlayOffs k vidění nejen v rámci show programu, ale také během slavnostních ceremoniálů spojených s vyhlášením výsledků parkurových soutěží.
 

Vše o show GC Prague PlayOffs najdete ZDE

 
Foto Magdaléna Straková (archiv NH Kladruby) a archiv Czech Equestrian Teamu




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE