reklama 11C

Při KMK ve Zduchovicích byla k vidění kvantita, ale i kvalitní výkony

ikonka

Celkem 116 startů bylo možné vidět při dalším kole Kritérií mladých koní v parkurovém skákání, které hostilo Jezdecké centrum Zduchovice. Původně jich mělo být ještě o devět více. Komisař Roman Drahota však byl s kvalitou výkonů velmi spokojen.
28.07.2021 11:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D
 
Ačkoliv ve Zduchovicích v úterý 27. července panovalo horké letní počasí a startů v šesti soutěžních kategoriích Kritéria mladých koní bylo velké množství, Roman Drahota velmi pečlivě každému koni uděloval nejen stylové známky, ale také je doplnil podrobným komentářem. S výkony byl veskrze spokojen a podle toho vypadalo i hodnocení předvedených jedinců. Ti nejlepší odjížděli z kolbiště mnohdy s více jak 26 body.
 
Jednu desetinu pod touto hranicí zůstala čtyřletá holštýnská klisna Jamaica 68 po Calido I z matky po Cassini I, kterou sedlala Kateřina Hanušová. Druhá Castillia Gold Lux se Zdeňkem Paličkou obdržela 25,5 bodů a o desetinu méně třetí Gertruda s Ivou Kadlecovou. 
 
Rovných 26 bodů získal vítěz soutěže čtyřletých hřebců a valachů Kannthago DK, který je příslušníkem plemene slovenský teplokrevník, po otci Kannan z matky po Carthago Z. Na kolbišti jej předvedl Jiří Tměj. Druhý skončil Locardo-H v sedle s Kateřinou Benediktovou, jenž od komisaře obdržel 25,8 bodů. Jednu desetinu na něj pak ztrácel třetí Richard 2, jehož jezdcem je Jaroslav Abík.
 
Vůbec nejvyšší známku dne udělil Roman Drahota pětileté hanoverské klisně Casalla Blue PS po Casallco z matky po Chacco-Blue. S Matějem Kotalíkem získala 26,5 bodů. Stejný jezdec sedlal i třetí umístěnou Debbi, jež dostala o jeden bod méně. Druhá Cara Mia 2 se Zdeňkem Jarkou byla ohodnocena 25,7 body. 
 

 
Matěj Kotalík se radoval z úspěchu i v soutěži pětiletých hřebců a valachů, neboť zvítězil s Quentariem Dwerse Hagen. Tento belgický teplokrevník je po hřebci Leandro VG z matky po Concerto I. Jeho výkon byl ohodnocen známkou 26,4. O dvě desetiny za ním se umístil druhý Ares RVP s Markem Klusem, třetí skončil Aragon 22 sedlaný Jiřím Mayerem. Ten získal 25,6 bodů. 
 
Soutěž šestiletých klisen měla nejslabší účast a k vítězství stačilo zástupkyni plemene český teplokrevník Quiet Rain po otci Cool Paradise z matky po Libertus 25,8 bodů. Druhá Nestea s Alenou Kozojedovou obdržela 25,4 bodů, třetí byla Atica 4511, jež s Janou Ferenc Perníčkovou zapisovala 25,3 bodů. 
 
V poslední kategorii šestiletých hřebců a valachů nenašel přemožitele Ghostrider TN Z, příslušník plemene Zangersheide, po otci Guidam Sohn z matky po Quality Time. S Janem Štětinou v sedle dostal 26,3 bodů, tedy o tři desetiny více než druhý umístěný Cornessini s Ondřejem Nágrem. Známku 25,8 bodů si vysloužil Carnelian prezentovaný Kateřinou Veselovskou. 
 
Další Kritéria mladých koní v parkurovém skákání hostí 12. srpna Zemský hřebčinec v Písku, kde se první zářijový víkend uskuteční i finále celého seriálu, který si získává čím dál tím větší oblibu mezi jezdci, chovateli i odbornou veřejností. Každé z kol letošního ročníku je živě přenášeno prostřednictvím internetové televize EquiTV.cz a vždy přiláká jednotky tisíc diváků. 
 
Foto a video: Karel Rozboud



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE