Při KMK v Hradištku úspěšní potomci Arista. TOP známka pro Gipsy Love

ikonka

Seriál Kritérium mladých koní se přehoupl do své druhé poloviny, která odstartovala v Hradištku u Sadské. Na kolbišti se postupně vystřídala necelá stovka koní, přičemž hned dvakrát na stupních vítězů skončil Jiří Hruška s potomky hřebce Arista Z.
09.07.2020 19:42  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

Na programu KMK bylo tradičně šest soutěží pro čtyř až šestileté koně. V kategorii čtyřletých klisen ne komisařovi Romanu Drahotovi nejvíce líbila Laomi W po otci Connet v sedle s Petrou Charvátovou, jež získala necelých 25 bodů. O čtyři desetiny více, konkrétně tedy 25,3 bodu, obdržel Ares RVP po Aristovi Z mezi čtyřletými hřebci a valachy, jehož prezentoval Pavel Holešovský.
 
Z dalšího triumfu potomků Arista Z se radoval jeho někdejší jezdec Jiří Hruška v soutěži pětiletých klisen, kdy jím sedlaná Evrista obdržela hodnocení 25,5 bodu. Z pětiletých hřebců a valachů dopadl nejlépe Carnelian po Comm Il Faut s Kateřinou Veselovskou. Jeho známka se o jednu desetinu přehoupla nad číslovku 26.
 
Vůbec nejvyšší hodnocení ovšem dostala šestiletá Gipsy Love po Guidam Sohn s Václavem Horkým. Roman Drahota jí udělil 27,5 bodu. V závěru dne opět sbíral vavříny Jiří Hruška s Arispotem, který je (jak jinak) po Aristovi Z.
 
Internetová televize EquiTV.cz celý program vysílala živě. Pokud vám některá část soutěží unikla, můžete se těšit již ještě před víkendem na nezkrácený záznam, souhrn hodnocení komisaře Romana Drahoty a později ještě na zpravodajský sumář.