reklama 11A

Přes 1000 startů na úvod ČSP. Do Hořovic dorazí česká parkurová špička

ikonka

Obrovský zájem jezdců provází první letošní kolo Českého skokového poháru, které začne ve středu 17. dubna v Hořovicích na Berounsku. Počet startujících v rámci pětidenního mítinku vysoko přesahuje číslovku 1000. Představí se česká parkurová špička.
16.04.2019 12:08  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Z důvodu enormního zájmu účastníků musel organizátor prvního kola Českého skokového poháru 2019, kterým je Jezdecká stáj Opatrný Hořovice, prodloužit akci o jeden den. Závodit se začne na hořovickém kolbišti již ve středu 17. dubna. Celkem se mohou diváci těšit na devatenáct parkurů. 
 
„Zájem ze strany jezdců nás samozřejmě moc těší. Zároveň však klade velké nároky na zvládnutí celého programu tak, aby vyhovoval sportovcům i návštěvníkům. Na vysoký počet startujících jsme připravení a věříme, že úvod letošní pohárové sezony proběhne ke vší spokojenosti“, říká zástupkyně organizátora Jitka Prach Opatrná.
 

Live briefing EquiTV: ČSP stojí na startu 18. ročníku. Co na to jezdci

 
Pohled do přehledu účastníků slibuje skvělý sportovní zážitek. Do nedělní Velké ceny je nahlášeno na čtyřicet dvojic. Na startovní listině nebude chybět loňský vítěz Jiří Papoušek, který bude tentokrát sedlat klisnu Stakatu. S obhajobou to však bude mít obtížné. Na parkuru stupně T* tedy s překážkami do 145 cm s ním změří síly kompletní čtveřice finalistů loňského ročníku ve složení Jan Chýle, Jan Štětina, Matěj Kotalík a samozřejmě také úřadující šampion Ondřej Pospíšil. Ten bude sedlat Einfacha a zkušeného Zandira, Jan Chýle bere do prvního kola svou stájovou jedničku bělouše Cool Paradise, Jan Štětina nastoupí s Benitem-S a Zentem-S a Matěj Kotalík přihlásil Sir Sida a Listona Achterhoek.
 
Ve výčtu jmen můžeme pokračovat dalším hořovickým vítězem Sergejem Motyginem, který vyhrál hlavní soutěž v roce 2016 s Dylanem, s nímž bude skákat i letos. Chybět nemůže ani jeden z nejúspěšnějších reprezentantů posledních let Aleš Opatrný, který na domácí půdě nastoupí se Sangris Boyem a Daylight 282. Dalšími startujícími jsou například Jiří Skřivan, Rudolf Doležal, Ludvík Jandourek, Tereza Mücková či Miloslav Příhoda.
 
Neméně atraktivní jsou pro účastníky i další túry U25 a Czech Junior Cup. V soutěži pro jezdce do 25 let uvidí fanoušci vítězku loňského finále Tinu Šalkovou i druhého jezdce konečného pořadí Václava Staňka. Start pohárové sezony si nenechá ujít ani Sofie Najmanová, Kateřina Málková, Denisa Vegrichtová nebo Ann Held. V juniorské túře se představí úspěšné finalistky z roku 2018 Linda Portychová, Lucie Melmerová a Tereza Svobodová. Závodit bude také Anna Lani Novak, Jana Táboříková, Laura Najmanová nebo Anna Helebrantová.
 

Velká cena Hořovic 2019 ŽIVĚ. Sledujte Český skokový pohár na EquiTV

 
„Kromě nabitého sportovního programu bude připraveno o víkendu vyžití pro děti. V pátek a v sobotu se koná večerní párty. Diváci mohou také navštívit naší zrekonstruovanou restauraci, kde se připravuje maso z vlastního chovu,“ upřesňuje mimosportovní program Jitka Prach Opatrná. Návštěvníci hořovického areálu se tak mají opravdu na co těšit.
 
Kompletní informace včetně harmonogramu a startovních listin najdete na webu Českého skokového poháru s adresou www.ceskyskokovypohar.cz, kde bude v neděli možné sledovat také živý televizní přenos. 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE