reklama 11D

Premiérové CAI v Písečném nad Dyjí. Konkurence je silná, dotace vysoká

ikonka

Premiéru si ve dnech 30. srpna až 1. září odbydou nové mezinárodní závody spřežení konané na území České republiky. Je to RHEA CUP CAI Písečné nad Dyjí a k jeho prvnímu ročníku se na rozhraní jižních Čech a Moravy sjede velmi slušná konkurence.
27.08.2019 15:55  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
K tradičním mezinárodním vozatajským závodům CAI Kladruby nad Labem a CAI Nebanice přibyl v letošní sezoně nový mítink. V Písečném nad Dyjí, jež leží zhruba na půli cesty z Jindřichova Hradce do Znojma, proběhne od pátku 30. srpna CAI3*.
 
O účast v premiérovém ročníku je velký zájem. Do kategorie čtyřspřeží je nahlášeno deset spřežení z pěti zemí. Českou republiku budou reprezentovat Jiří Nesvačil senior, Jiří Nesvačil junior a Radek Nesvačil, který se na celé akci podílí jako pořadatel.
 
Z Polska dorazí Piotr Mazurek, chybět nebude ani jedenáctý muž světového žebříčku Maďar Jozsef Dobrovitz. Na startovní listině budou také Rakušané Josef Leibetseder junior a Ewald Wurm. Zastoupení bude mít i Dánsko díky Knud Jorgensen.
 
V párech se představí čeští jezdci Tomáš Jelínek, Jaroslav Kohout junior, Jiří Nesvačil a Alexandr Soukup. Konkurovat jim budou reprezentanti Rakouska, Polska, Maďarska a Německa. Ota Bareš a Markéta Sedlinská nastoupí do soutěže singlů. Proti nim bude stát konkurence mimo jiné i z Kanady a Belgie. 
 
Pro účastníky bude lákavé nejen nové prostředí zámeckého areálu v Písečném, ale i velmi štědrá finanční dotace. V tříhvězdové úrovni si rozdělí 20.000 EUR.
 
Připravené jsou také soutěže s úrovní dvou hvězd. Drezury se pojedou v pátek 30. srpna, o den později čeká jezdce maraton a neděle nabídne jízdy mezi kužely.
 

Výsledky z Písečného najdete ZDE

 
Ilustrační foto: Šárka Veinhauerová




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE