Premiéra CDIO v Brně. Na Panské líše se pojede Pohár národů mládeže

ikonka

Jezdecký klub Panská lícha se rozhodl, že poprvé ve svém areálu uspořádá při Světovém poháru v drezuře i soutěž Pohár národů, a to konkrétně pro kategorie mladých jezdců, juniorů, dětí a pony. Na rozšíření soutěží upozornila Česká jezdecká federace.
22.01.2022 18:25  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Pořadatel brněnského Světového poháru v drezuře se rozhodl poprvé na území České republiky uspořádat oficiální soutěže družstev. Kategorie CDIO byly vypsány pro mladé jezdce, juniory, děti na velkých koních i ponících. 
 
„Neznamená to však, že by se těchto závodů nemohli účastnit také jednotlivci. Můžeme se tak těšit měsíc před mistrovství Evropy juniorů a mladých jezdců v britském Hartpury a dva měsíce před mistrovství Evropy dětí v maďarském Pilisjászfalu na poslední prověrky našich a zahraničních družstev před těmito vrcholy závodní sezony,“ uvedli zástupci České jezdecké federace na svých internetových stránkách.
 

Psali jsme: O drezurní vrcholy se postará trojice pořadatelů. CDI už i v Olomouci

 
Doplnili také, že kromě těchto kategorií pořadatel doplnil rundu pro jezdce do 25 let a také na rundu pro mladé koně. Hlavní pozornost však na sebe dál budou poutat nejnáročnější soutěže na úrovni CDI-W a CDI3*, přičemž tři hvězdy budou rozděleny na malou a velkou rundu. 
 
Mezinárodní drezurní závody v Brně proběhnou na Panské líše od 23. do 26. června. Od 19. do 22. května bude premiérově hostit závody CDI i Equine Sport Center v Olomouci. Dle kalendáře FEI se tam bude soutěžit v kategoriích CDI3*, CDIYH, CDIY, CDIJ, CDICh-A, CDIP, CDIU25, CDIAm.
 
Ilustrační foto: Stanislav Pitela
Zdroj: ČJF a FEI