reklama 11D

Předvýběr hřebců 2021 pokračoval v Písku. Všichni jdou do druhého kola

ikonka

Druhým dnem pokračoval ve čtvrtek 21. ledna I. předvýběr hřebců do plemenitby ČT. V areálu Zemského hřebčince Písek se tentokrát sešly dvě desítky koní a všichni dostali od komise doporučení pokračovat do II. předvýběru.
21.01.2021 19:24  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Chov  |  
FOTOGALERIE
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12D

 
Dvacet mladých hřebců hodnotila v rámci písecké části I. předvýběru hřebců do plemenitby ČT ve čtvrtek 21. ledna komise ve složení Hana Civišová, Luboš Kozák, Richard Novák a František Horník. 
 
Všichni zúčastnění dostali doporučení pro pokračování do II. předvýběru. Ten proběhne taktéž v areálu Zemského hřebčince Písek, a to ve dnech 19. a 20. února. Vysílat jej bude živě internetová televize EquiTV.cz.
 
Již ve středu 20. ledna proběhl první předvýběr v Zemském hřebčinci Tlumačov. Tam bylo předvedeno o polovinu méně hřebců – dva starší, kteří byli vybráni a osm mladších, z nichž pěti komise doporučila účast při II. předvýběru.
 
Hana Civišová průběh prvních předvýběrů krátce zhodnotila takto: „Obě akce byly od pořadatelů velmi dobře připraveny a patří jim velký dík, že se do pořádání za těchto podmínek vůbec pustili. Na rekordní účasti přihlášených hřebců bylo vidět, že majitelům koní již nějaká akce chyběla. Musím říct, že tentokrát panoval rozdíl mezi přípravou hřebců v Písku a přípravou v Tlumačově, v Písku byli hřebci připraveni lépe. Oba první předvýběry jsou pouze doporučující, takže v Písku jsme doporučili všechny hřebce, v Tlumačově jsme tři hřebce doporučili s výhradou, buď měli nedostatky ve fundamentu, nebo třeba ve výrazu, a je na zvážení majitele, zda bude chtít pokračovat nebo ne.“ 
 
Veterinární kontrolou před prvními předvýběry neprošli jen tři hřebci. „Uvidíme, kolik majitelů se nakonec rozhodne představit své hřebce na druhém předvýběru, počítáme tak s pětadvaceti a zřejmě se zúčastní také nějací starší hřebci,“ dodala Hana Civišová.
 
 
Foto Martina Kůstková a Šárka Votavová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE