reklama 11B

Předvolební bilancování se Zdeňkem Studencem

ikonka

ČJF zažije v roce 2019 konference oblastí i celostátní volby, po kterých bude jasné složení vedení na další čtyři roky. Na uplynulé volební období i plány do budoucna jsme se zeptali předsedů oblastí. Přečtěte si rozhovor s ing. Zdeňkem Studencem.
03.12.2018 13:24  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B
V průběhu prvních čtyř měsíců roku 2019 se budou konat postupně konference všech oblastí ČJF a následně celostátní konference. Oslovili jsme předsedy všech oblastí ČJF, aby nám prozradili, jak vidí uplynulé volební období, a co chystají do budoucna…
 

Přečtětě si rozhovor s předsedou oblasti Vysočina ing. Zdeňkem Studencem.

 
Co se povedlo v práci oblastního výboru, jehož jste předsedou, nejen za poslední rok, ale za celé volební období?
 
Za minulé volební období se Oblastnímu výboru dále dařilo zejména zlepšovat podmínky pro výkonnostní sport a to jak ve skokových soutěžích tak drezurních. Zejména nás těší trvale se zvyšujících výkonnost našich reprezentantů a nárůst zájmu jezdců pony sportu. Řadu let organizujeme pravidelné semináře pro instruktory a jezdce. Daří se také našim klubům zabezpečovat kvalitní trenéry na svá soustředění. Oproti dřívějším letům se také zvýšila úroveň oblastních mistrovství. Celkově je vidět zvyšující se úroveň jezdeckého sportu na Vysočině.
 
Jaké projekty či plány jste si v minulosti stanovili, co se povedlo, a naopak co se nepodařilo realizovat?
 
Za velmi podstatné považujeme to, že se podařilo organizovat Drezurní pohár Vysočiny a Pony pohár Vysočiny, oba tyto projekty navázaly na velmi úspěšný Skokový pohár Vysočiny, který organizujeme již druhé volební období. Daří se nám také pro tyto akce zajišťovat sponzory a tím i hodnotné ceny. Také pro hobby soutěže je organizován jezdeckým klubem Čejov „Hobby tour“, o což je značný zájem.
 
S čím vstupuje váš oblastní výbor do volebního roku 2019?
 
Pro další léta bude důležité pokračovat ve výše uvedených akcích a bude to náročný úkol pro nový oblastní výbor. Důležité bude také zaměřit se na zvýšení počtu soutěžních dnů. 
 
Plánujete, že výbor vaší oblasti bude pokračovat ve stejném složení nebo předem počítáte s personálními změnami? – Můžete event. představit již známé kandidáty do oblastního výboru?
 
Oblastní konference začátkem příštího roku bude volební. Dopisem jsem oslovil všechny naše subjekty, aby předložily návrhy kandidátů na členy OV a zejména návrhy na nového předsedu, jelikož já po 8 letech již kandidovat nebudu. Očekávám do konce roku tyto návrhy, aby stávající OV mohl připravit co nejlepší kandidátku.
 
Počítáte s tím, že členské subjekty ve vaší oblasti budete detailně v předstihu seznamovat se svým programem pro další období, nebo tzv. za sebe necháte hovořit odvedenou práci za uplynulé roky?
 
Vzhledem k podstatné výměně vedení oblasti, počítáme s tím, že kandidáti předloží na konferenci oblasti delegátům své představy o dalším směrování jezdectví na Vysočině.
 
Jak hodnotíte dosavadní spolupráci na úrovni Rady ČJF, Výkonného výboru ČJF, příp. sekretariátu ČJF?
 
S velkým zájmem očekávám, k jakým změnám dojde jak v Radě tak VV ČJF a jak se podaří stabilizovat sekretariát v ČJF. Za posledních několik let došlo k centralizaci organizace a hospodaření. To se projevilo ve značném chaosu, který ztěžuje práci a informovanost funkcionářů oblasti. Nový systém se dle našeho názoru neosvědčil. Tento stav vyústil v požadavky na zřízení pobočných spolků na území jednotlivých oblastí. Řešením je podle mého názoru zvýšení samostatnosti oblastí na úseku ekonomiky, popřípadě vrácení jednotlivých bankovních účtů oblastem, tak jak to bylo v minulosti. Argumentace, že více bankovních účtů je nákladné neobstojí, protože zmatek jaký je v posledních letech ve financování, způsobuje daleko větší problémy i náklady.
 
Pokud budete znovu zvolen na pozici předsedy oblasti, co se bude vaše oblast snažit prosadit v rámci celostátní Konference ČJF?
 
V příštím období již kandidovat nebudu.
 
Má již váš současný oblastní výbor své kandidáty na důležité pozice ve Výkonném výboru ČJF?
 
Zatím nikdo neprojevil zájem o práci ve VV ČJF.
 
Znáte termín vaší oblastní konference? Pokud ne, kdy mohou vaše členské subjekty očekávat jeho oznámení?
 
Naše Oblastní konference se bude konat 16. února a tato informace již byla všem našim subjektům zaslány s tím, aby zavčas připravily návrhy na kandidáty a činnost OV.
 



Štítky: ČJF
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE