reklama 11B

Předvolební bilancování s Janem Šímou

ikonka

ČJF zažije v roce 2019 konference oblastí i celostátní volby, po kterých bude jasné složení vedení na další čtyři roky. Na uplynulé volební období i plány do budoucna jsme se zeptali předsedů oblastí. Přečtěte si rozhovor s ing. Janem Šímou.
06.12.2018 15:47  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B
V průběhu prvních čtyř měsíců roku 2019 se budou konat postupně konference všech oblastí ČJF a následně celostátní konference. Oslovili jsme předsedy všech oblastí ČJF, aby nám prozradili, jak vidí uplynulé volební období, a co chystají do budoucna…
 

Podívejte se na rozhovor s předsedou Karlovarské oblasti ČJF ing. Janem Šímou.

 
Co se povedlo v práci oblastního výboru, jehož jste předsedou, nejen za poslední rok, ale za celé volební období?
 
Myslím si, že za zmínku stojí především úspěchy našich jezdců v mládežnických kategoriích na MČR i na mezinárodním poli. Zejména skokani získali mnoho medailí. V jednom roce na ME byli 4 reprezentanti z celkových 8 z naší malé oblasti.
 
Jaké projekty či plány jste si v minulosti stanovili, co se povedlo, a naopak co se nepodařilo realizovat?
 
Povedlo se zorganizovat výcvikové soustředění pro mládež. Nepovedlo se nám prosadit právní subjektivitu oblastí a kategorizaci jezdců. To osobně považuji i za svoji osobní prohru.
 
S čím vstupuje váš oblastní výbor do volebního roku 2019?
 
Rozhodně pokračovat v práci s mládeží. O ničem jiném jsme zatím konkrétně nemluvili.
 
Plánujete, že výbor vaší oblasti bude pokračovat ve stejném složení nebo předem počítáte s personálními změnami? – Můžete event. představit již známé kandidáty do oblastního výboru?
 
To opravdu nemohu konkrétně říci. Oslovili jsme členy naší oblasti, mají-li zájem o práci ve výboru oblasti, aby do konce roku, zaslali své představy. Já osobně již kandidovat nebudu. Ve funkci jsem již 2 a půl volebního období. Je slušné a zároveň nutné dát prostor jiným a mladším.
 
Počítáte s tím, že členské subjekty ve vaší oblasti budete detailně v předstihu seznamovat se svým programem pro další období, nebo tzv. za sebe necháte hovořit odvedenou práci za uplynulé roky?
 
Své subjekty jsme vždy informovali o všem předem a doufám, že to tak i zůstane.
 
Jak hodnotíte dosavadní spolupráci na úrovni Rady ČJF, Výkonného výboru ČJF, příp. sekretariátu ČJF?
 
V tomto jsem poněkud rozpačitý. Jednání Rady je v poslední době pouze o ekonomice. V sekretariátu jsou časté změny. Oblasti se v tomto stavu moc dobře neorientují. O sportu se prakticky nemluví, kromě SCM a reprezentace. Systémově se nic v oblasti domácího sportu nezměnilo a to mě mrzí, kromě několika nesmyslných změn v pravidlech. Ta se naopak často obcházejí a to rozhodně není dobrá situace. Věřím, že nástupem nové generace se toto změní. Vše, co tolik chválíme při výjezdech do zahraničí, nedokážeme alespoň přibližně aplikovat v našich podmínkách.
 
Pokud budete znovu zvolen na pozici předsedy oblasti, co se bude vaše oblast snažit prosadit v rámci celostátní Konference ČJF?
 
Kandidovat nebudu.
 
Má již váš současný oblastní výbor své kandidáty na důležité pozice ve Výkonném výboru ČJF?
 
Zatím ne.
 
Znáte termín vaší oblastní konference? Pokud ne, kdy mohou vaše členské subjekty očekávat jeho oznámení?
 
Zatím také ne, myslím, že termín bude znám koncem prosince. 
 
Závěrem chci všem popřát do roku 2019 -hodně zdraví, trpělivost a pevné nervy při prosazování nových a prospěšných opatření. Naše jezdectví to potřebuje.



Štítky: ČJF
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE