Předpokládám, že VV ČJF bude do konference pětičlenný, uvedla Plachá

ikonka

Prezidentka České jezdecké federace, Olga Plachá, v reakci na dotaz redakce Jezdci.cz ohledně rezignace Martina Blažka na funkci ve Výkonném výboru ČJF uvedla, že doplnění o dva chybějící členy výboru očekává až při letošní konferenci.
14.01.2021 18:27  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Konference České jezdecké federace se koná každé dva roky, ovšem jen jednou za čtyři roky je volební. Ta poslední volební se uskutečnila v dubnu 2019, ale vše nasvědčuje tomu, že i letos delegáti budou nakonec volit zástupce do orgánů ČJF, a to konkrétně do Výkonného výboru. 
 
V tomto statutárním orgánu, jenž řídí činnost ČJF, totiž chybí aktuálně dva členové. Martin Pecka rezignoval na jaře 2020, Martin Blažek ve středu 14. ledna 2021. „Rezignoval jsem na funkci člena VV ČJF pro legislativu, předsedy legislativní a IT komise z osobních důvodů a pro ztrátu vzájemné důvěry mezi mnou a některými členy VV ČJF,“ konstatoval v písemném prohlášení. 
 
Redakce Jezdci.cz požádala o reakci na nastalou situaci prezidentku ČJF, Olgu Plachou. „Ráda bych Martinu Blažkovi poděkovala za jeho působení ve Výkonném výboru. Byl velmi platným členem, jeho rozhodnutí odstoupit však plně respektuji,“ sdělila na úvod.
 

PSALI JSME: Martin Blažek odstoupil z VV ČJF. Důvodem je ztráta vzájemné důvěry

 
Zajímalo nás, jak nyní prezidentka ČJF plánuje postupovat i s ohledem na skutečnost, že již v tuto chvíli budou chybět dva členové z původních sedmi. „Volba nového člena je nyní v kompetenci Rady ČJF. Předpokládám však, že Rada nechá prostor pro výběr nového člena konferenci federace, která by se letos měla uskutečnit. Konference by tak do Výkonného výboru vybírala dva nové členy – náhrady za pana Blažka i za pana Pecku, který odstoupil již dříve. Do té doby bude VV ČJF pracovat ve složení: Olga Plachá, Ludmila Šedá, Jiří Skřivan, Klára Šalková a Bohumil Rejnek,“ informovala Olga Plachá.
 
Svolání konference ČJF nebude v nejbližších měsících s ohledem na trvající epidemii koronaviru Covid-19 vůbec jednoduché. Setkání více jak 50 osob při hromadných akcích ve vnitřních prostorech by dle aktuálního protiepidemického systému PES mělo být možné až při stupni číslo 1. S více jak 100 osobami dokonce PES ve vnitřních prostorách aktuálně vůbec nepočítá ani při nejnižším stupni. Je však samozřejmě možné, že pro obdobné schůze budou pravidla upravena nějakou zvláštní výjimkou.
 
Ilustrační foto archiv ČJF