Před evropským šampionátem do Chuchle. Proběhne tam CSI dětí a dorostu

ikonka

Na konci května se v Chuchle Areně Praha uskuteční mezinárodní skokové závody pro věkové kategorie dětí, juniorů a mladých jezdců do 25 let. Půjde o důležitou kvalifikační zkoušku před mistrovstvím Evropy, kde trenéři nominují náš národní tým.
14.03.2023 14:55  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


 
Závodiště v pražské Velké Chuchli letos bude hostit hned dva mezinárodní parkurové mítinky. Tím prvním bude CSI pro děti, juniory, mladé jezdce a kategorii do 25 let. Jak informovali pořadatelé v tiskové zprávě, současně se tam uskuteční i otevřené CSI1*.
 
„Závody CSI Prague Arena proběhnou od 25. do 28. května a důležité budou především pro všechny dorostenecké kategorie jezdců. Bude se totiž jednat nejen o kvalifikaci na mistrovství Evropy, jehož dějištěm bude v první polovině července italské Gorla Minore. V rámci těchto závodů totiž šéfka mladé reprezentace Zuzana Janatová a reprezentační trenér Tjark Nagel provedou užší výběr pro účast v týmových soutěží během evropského šampionátu. I z tohoto důvodu do programu zařadíme týmové soutěže ve všech kategoriích,“ prozradila sportovní ředitelka Chuchle Areny Praha Markéta Šveňková.
 

Psali jsme: Chuchle Arena Praha bude hostit v roce 2023 šest parkurových mítinků

 
Stavitelem kurzů pro tyto závody bude Belgičan Marc Debaere, jenž do České republiky jezdí pravidelně. Vypsáno je od čtvrtka do neděle celkem 21 soutěží. Ty týmové proběhnou v pátek, v sobotu budou dominovat programu poslední šance, ale uskuteční se již i první z Velkých cen pro jezdce do 25 let. Grand Prix dětí, juniorů a mladých jezdců celou akci uzavřou v neděli a předcházet jim bude finále Big Tour CSI1*. Podrobnosti o programu jsou na stránkách www.csipraguearena.com.
 
Foto: Kateřina Návojová
Zdroj: tisková zpráva Chuchle Areny Praha