Prague Lions zahájili GCL v Dauhá pátým místem. Kellnerové se dařilo

ikonka

V katarském Dauhá se v pátek uskutečnilo první kolo letošní parkurové série Global Champions League. Tým Prague Lions do ní nastoupil v osvědčené sestavě belgických jezdců a skončil pátý. Dařilo se i Anně Kellnerové v kvalifikaci do Grand Prix.
03.03.2023 19:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 
Program parkurové série Global Champions League je od letošního roku upraven tak, že se obě kola týmové soutěže jedou v jeden den. Prague Lions odcestovali na první mítink do katarského Dauhá v osvědčené sestavě z loňska, kdy jádro tvoří vedle Anny Kellnerové dva Belgičané – Niels Bruynseels a Pieter Devos. 
 
Anna Kellnerová se v roli manažerky týmu musela rozhodnout, koho z trojice jezdců nevyšle do páteční dvoukolové soutěže, a nakonec se rozhodla, že to bude ona. Bylo to především z důvodu pošetření sil letos již patnáctileté klisny Catch Me If You Can Old. „V tomto věku je potřeba koně co nejvíce šetřit, ale zároveň musí být připraven skákat ty nejtěžší soutěže. I z toho důvodu jsem se rozhodla s Catchie neskákat čtvrteční zahajovací parkur a jít rovnou do kvalifikace pro sobotní Grand Prix. Přiznám se, že jsem to takto ještě nikdy neudělala a byla jsem z toho trochu nervózní, ale nakonec se nám to podařilo. Jsem ráda, že jsem se tak rozhodla, a že jsme se všichni tři kvalifikovali do Velké ceny,“ konstatovala krátce po absolvování soutěže, kdy jako vůbec první z celého startovního pole nezaznamenala žádnou penalizaci. 
 
Prague Lions si z odpolední části nesli bodové zatížení osmi trestnými body, které zaznamenal Pieter Devos na desetiletém valachovi Nascar van´t Siamshof. Do podvečerního parkuru, který se jel již zcela za umělého osvětlení, si však vzal šestnáctiletou klisnu Mom´s Toupie de la Roque a dovezl do cíle podobně jako Kellnerová s Catch Me If You Can Old nulu. „Dvě chyby s Nascarem byly trochu nečekané. Nascar je totiž velmi opatrný kůň a velká kolbiště mu svědčí. Bohužel to dnes nebylo to, co by si kdokoliv z nás představoval, ale je to sport a takto to chodí. Chyba může přijít velmi jednoduše,“ zhodnotila manažerka týmu v rozhovoru pro EquiRadio. „To, že do druhého kola vezme Mom´s Toupie de la Roque bylo v plánu hned od začátku. Podobně jako s Catchie, i tuto klisnu je potřeba již šetřit a vybírat soutěže, které půjde. Proto jsme se rozhodli pro tuto taktiku a já nenastoupila do týmu. Bylo jasné, že jít dvě kola GCL a pak případně ještě v sobotu Grand Prix, to by bylo již opravdu náročné.“
 

Psali jsme: Prague Lions míří do Global Champions League 2023 s třemi novými členy

 
Dobrý výsledek nakonec pojistil Niels Bruynseels s jedenáctiletým valachem Matadorem. „Niels je velmi silný jezdec, který má opravdu pevné nervy. Matador skákal skvěle, při druhém parkuru snad ještě lépe než v tom prvním. Za poslední rok se vyhoupl na pozici stejně dobrého koně, jako je Delux. Jsme rádi, že máme takovouto koňskou posilu do týmu,“ spokojeně shrnula ve vysílání EquiRadia Anna Kellnerová
 
Prague Lions nakonec byli jediným celkem s osmi trestnými body a před nimi se seřadily sestavy, které zaznamenaly pouze jednu chybu. Nejlepší součet časů pak zajistil vítězství přejmenovanému týmu z Berlin Eagles na Riesenbeck International, jehož reprezentanty byli Christian Kukuk s hřebcem Mumbai a Philipp Weishaupt na valachovi Coby. Druzí skončili St Tropez Pirates před třetími Valkenswaard United a čtvrtými Paris Panthers. 
 
Program v Dauhá vyvrcholí v sobotu od 18:00 hodin místního času již zmíněnou Grand Prix, ze které vzejde první účastník podzimní Super Grand Prix v pražské O2 areně. "Živý přenos je možné sledovat na GCTV a záznam odvysílá v pondělí od 19:30 hodin s českým komentářem stanice Nova Sport 1," doplnili pořadatelé GC Prague Playoffs v tiskové zprávě.
 
Vrcholnému závodu GC Prague Playoffs, jenž je naplánován na 16. až 19. listopadu, bude předcházet ještě čtrnáct dalších zastávek Global Champions. Po Dahá navážou v dubnu Miami Beach a Mexico City, v květnu se dění přesune do Madridu. Nejvíce nabitým měsícem je červen, zahrnuje čtyři destinace v Ramatuelle / Saint Tropez, v Cannes, ve Stockholmu a v Paříži. Červencovými zastávkami jsou Monako a Riesenbeck, v srpnu budou následovat Londýn a Valkenswaard, v září pak Řím a New York. Základní část série vyvrcholí na konci října v Rijádu. 
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions
Zdroj: tisková informace Global Champions Prague Playoffs