Prague Lions vyhráli GCL v Saint Tropez. Dařilo se i Anně Kellnerové

ikonka

Skvělý den prožívají v sobotu 21. května jezdci Prague Lions. V pátém kole, které se koná na Azurovém pobřeží u Saint Tropez, se jim podařilo zvítězit. V rámci kvalifikační části do Grand Prix se dařilo i Anně Kellnerové, když dojela devátá.
21.05.2022 18:29  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB


 
Jen dva týmy postupovaly do sobotní části Global Champions League v Saint Tropez bez trestných bodů – Prague Lions a Stockholm Hearts. Za Pražské lvy odstartoval jako první Niels Bruynseels a na třináctiletém valachovi Delux van T & L i tentokrát zopakoval bezchybnou jízdu. Jeho kolega Pieter Devos v sedle patnáctileté klisny Mom´s Toupie de la Roque jednou smolně chyboval, ale měl velmi rychlý čas, který byl také velmi důležitý. V součtu zapisovali 134,78 sekundy.
 
Pak už museli jen čekat, jak na tento výsledek odpoví zástupci Stockholm Hearts. I tento celek neudělal v sestavě oproti čtvrtečnímu kolu GCL změnu. Malin Baryard-Johnsson na čtrnáctileté klisně H&M Indianě dovezla do cíle nulu a vše měl ve svých rukách Peder Fredricson s šestnáctiletým valachem Catch Me Not S. Jenže ten už čisté bodové konto neudržel a čtyři trestné body znamenaly, že o vítězi rozhodne součet časů. Ten měli švédští jezdci horší o pouhých 25 setin sekundy a skončili druzí za Prague Lions. 
 
Na stupních vítězů nechyběli ještě členové Shangai Swans – Jeanne Sadran startující na hřebci Vannanovi a Christian Ahlmann v sedle jedenáctiletého Solid Gold Z. Zatímco Ahlmann zajel pokaždé precizně, Sadran zaznamenala vždy jedno shození, čímž zatížila tým celkem osmi trestnými body. Na dalších příčkách se seřadili Paris Panthers, Valkenswaard United, New York Empire, Hamburg Giants, Berlin Eaqgles, Rome Gladiators a do top 10 se vešli ještě Istanbul Sultans. 
 
Pražští lvi se díky vítězství v Saint Tropez posunuli na čtvrtý řádek tabulky družstev s 84 body. Před nimi jsou třetí Stockholm Hearts. Ti mají o dvanáct bodů více. Těsně pod hranicí sto bodů jsou Hamburg Giants a Berlin Eagles vedou se 112 body. 
 
V rámci kvalifikace do Grand Prix startovala i třetí členka Prague Lions Anna Kellnerová. S Catch Me If You Can Old zajela čistě, a kromě dotované deváté příčky vybojovala postup do hlavní soutěže celého mítinku. Má tak možnost letos poprvé zabodovat i v Longiens Global Champions Tour.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko GCL