Prague Lions vedení v Římě neudrželi. V třináctém kole GCL dojeli pátí

ikonka

Do sobotní části třináctého kola Global Champions League v Římě postupovali reprezentanti týmu Prague Lions z vedoucí pozice. Celkových 12 trestných bodů je však odsunulo až na pátou příčku konečného pořadí. Vyhráli Valkenswaard United.
18.09.2021 14:48  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 
Prague Lions do třináctého kola Global Champions League, které probíhalo stejně jako to dvanácté na římském antickém sportovišti Circus Maximus, vstoupili výborně a po čtvrteční úvodní části vedli. 
 
V sobotu však Jur Vrieling s desetiletým valachem Fiumicinem van de Kalevallei inkasoval osm trestných bodů za dvě chyby a jeho týmový kolega Sergio Alvarez Moya v sedle třináctiletého valacha Alama dokončil po jedné chybě se čtyřmi body. Celkových dvanáct v kombinaci s časem 144,28 sekundy znamenalo páté místo. 
 
Ještě hůř dopadli Cascais Charms. Ti byly druhým celkem s nulou na bodovém kontě po první části. Napodruhé ovšem nasbírali 20 trestných bodů a skončili desátí. O přední příčky se tak tzv. poprali zástupci týmů s jednou či dvěma čtvrtečními chybami. Vítězství ukořistili pro Valkenswaard United Peder Fredricson s patnáctiletým valachem H&M All In a Edwina Tops-Alexander na jedenáctiletém koni Fellow Castlefield. Fredricson sice v prvním kole jednou chyboval, ale to byla jediná penalizace. Žádnému jinému celku se soutěž s pouhými čtyřmi body dokončit nepodařilo. 
 
Druzí Scandinavian Vikings, za něž odstartovalo trio jezdců Evelina Tovek, Henrik von Eckermann a Geir Gulliksen, jich inkasovali osm, a to pouze ve čtvrtek. Jednu chybu z každého dne si zapsali Denis Lynch a Shane Breen startující za New York Empire. O třetí příčce rozhodl součet jejich časů 144,47 sekundy. Smutní jistě byli Eric a Maikel van der Vleutenovi, neboť pro Madrid in Motion získali nevděčnou čtvrtou příčku, a to jen kvůli horšímu času v hodnotě 148,10. Medaile jim tak utekly jen o 63 setin sekundy. 
 

Nepřehlédněte: Do Prahy chceme s Catch Me přijet v plné síle, říká Anna Kellnerová

 
Po třinácti kolech GCL si posílili vedoucí pozici Valkenswaard United. S 277 body mají náskok na druhé Shanghai Swans 21 bodů. O další tři body méně nasbírali doposud Paris Panthers. Čtvrtí jsou London Knights, pátí Berlin Eagles, šestí Monaco Aces a sedmí se ziskem 197,5 bodů Prague Lions. 
 
Poslední dvě kola Global Champions League se pojedou ve slovenském Šamoríně. Tam tato prestižní parkurová série zavítá za necelý měsíc. Přesně za dva měsíce se pak odehraje v libeňské O2 areně GCL Super Cup, jenž letošní ročníku uzavře. Čtyři nejlepší týmy z žebříčku po patnácti kolech budou mýt zajištěn přímý postup do semifinále, zbývajících dvanáct bude muset nejprve projít čtvrtfinálovou soutěží. Do finále pak nastoupí elitní osmička. 
 
Foto: Global Champions League
Zdroj foto: oficiální fotobanka Global Champions League