reklama 11D

Prague Lions v Šamoríně. Byla to smolná chyba, říká Anna Kellnerová

ikonka

V pátek odstartovalo v Šamoríně předposlední kolo parkurové Global Champions League, které předchází Super Cupu v pražské O2 areně. Tým Prague Lions úvodní část soutěže dokončil s osmi body. „V sobotu se musíme snažit o to víc,“ říká Anna Kellnerová.
15.10.2021 23:59  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D


Pražské lvy reprezentují při čtrnáctém kole Global Champions, které hostí slovenský Šamorín, Anna Kellnerová s třináctiletou klisnou Catch Me If You Can Old a Leopold van Asten s desetiletým valachem VDL Groep Elegant Hero Z. Ten zaznamenal shození až na poslední překážce kurzu s výškou 155 centimetrů. Penalizaci čtyřmi body si do cíle dovezla i česká reprezentantka, když chybovala na druhém skoku dvojkombinace. 

„Musela jsem se podívat na video, protože jsem nerozuměla důvodům té chyby. Kontaktovala jsem pak také mého trenéra Nielse Bruynseelse, který mi potvrdil, že jezdecky na tom nebylo nic, co bych měla udělat jinak. – Technicky tam žádná chyba ani její, ani moje nebyla. Měly jsme trochu smůlu, že doskočila dřív, než jsem si myslela, že doskočí,“ zhodnotila Anna Kellnerová svoji jízdu.

Osm trestných bodů znamenalo pro tým Prague Lions průběžné třinácté místo. Tři celky udržely nulu na bodovém kontě, dalších devět pokračuje se čtyřmi body za jedno shození. „Byla jsem překvapená, že koně byli rozeběhnutí a přepravení. O to víc se musíme snažit v sobotu,“ odpověděla Kellnerová na dotaz ohledně velkého počtu bezchybných výkonů. Ten úplně nejlepší předvedl další z členů Prague Lions, jenž ovšem tentokrát startoval pouze v části startovní listiny vyhrazené pro jednotlivce. Jur Vrieling na Fiumicinovi van de Kalevallei doslova prolétl tratí v čase 70,54 sekundy.

Čtrnáctý díl Global Champions League vyvrcholí v sobotu od 15:30 hodin. Druhé kolo soutěže bude možné sledovat živě na obrazovkách České televize. „Nastoupíme ve stejném složení jako v pátek,“ upřesnila Anna Kellnerová. V 19:10 pak začne Longines Global Champions Tour Grand Prix Šamorína. 

Foto: Global Champions League a Radim Kaller
Zdroj: oficiální fotobanka GCL




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE