reklama 11B

Prague Lions v Hamburku skončili desátí. GCL vyhráli St Tropez Pirates

ikonka

Šestým kolem pokračovala v Hamburku prestižní parkurová série Global Champions League. Jezdci týmu Prague Lions v něm dokončili na 10. místě. Nejvíce se dařilo reprezentantům St Tropez Pirates, avšak ani oni nedokončili bez chyby.
02.06.2019 06:19  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Za Pražské lvy startovali v Hamburku Nizozemec Marc Houtzager na dvanáctiletém valachovi Sterrehof´s Calimero a Němec Marco Kutscher s jedenáctiletým hřebcem Chades Of Blue. Zatímco ve čtvrteční části soutěže Global Champions League oba jednou chybovali, v sobotu zapisoval 4 trestné body za jedno poboření překážky druhý jmenovaný. Celkových 12 bodů v kombinaci s časem 165,55 sekundy znamenalo 10. místo. Stejné bodové skóre, avšak lepší čas měly ještě tři celky. 
 
Čistý štít neudrželo žádné družstvo. Nejblíže k tomu byli Miami Celtisc. Irský jezdec Shane Breen s valachem Ipswich van de Wolfsakker sice nezaváhal ani jednou, ale jeho britský kolega William Whitaker na hřebci RMF Cadeau de Muze již takové štěstí neměl a jednou chyboval. Pořád to ovšem mohlo stačit na vítězství, pokud by měli součet časů pod hodnotou 161,08. Právě tolik totiž ukazovala výsledková tabule u St Tropez Pirates. Belgičan Pieter Devos v sedle hřebce Claire Z předváděl ve čtvrtek i v sobotu precizní jízdy. Týmový kolega Olivier Robert z Francie na koni Vivaldi Des Meneau si bohužel nesl zatížení 4 trestnými body z úvodního parkuru. Napodruhé zajel stejně jako Devos výborně a o bezmála pět sekund piráti ze Saint Tropez zvítězili.
 
Na stupních vítězů nechyběli ještě Paris Panthers, kteří zapisovali 8 trestných bodů. Tolik jich měli i čtvrtí Berlin Eagles a pátí London Knights. Šestí byli s 9 body Madrid in Motion a sedmí Shanghai Swans. Ti předvedli vůbec nejrychlejší jízdy. Tři chyby ovšem na lepší umístění nestačily. Přesto jim příděl 15 bodů do žebříčku GCL pomohl k udržení průběžného vedení. St Tropez Pirates jich získali jednou tolik a se 119 body jsou druzí. Na Šanghajské labutě jich jim chybí už jen pět. Prague Lions jsou po šesti kolech ligové soutěže dvanáctí. 
 
Další kolo proběhne ve francouzském Cannes již v následujícím týdnu. Celkem se uskuteční v letošní sezoně před závěrečným Super Cupem devatenáct mítinků. Tím dvacátým bude galashow světového parkuru Prague PlayOffs v pražské O2 areně. Konat se bude od 21. do 24. listopadu. Podrobnosti najdete na webu www.gcglobalchampions.com nebo na stránkách www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Stefano Grasso/GCL




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE