Prague Lions skončili v Monaku desátí. V žebříčku si však polepšili

ikonka

Velmi napínavou podívanou nabídlo další kolo parkurové série Global Champions League v Monaku. Jeden jediný tým dokončil dvoukolovou soutěž bez penalizace, ostatní měli dvanáct a více trestných bodů. Prague Lions s Annou Kellnerovou jsou desátí.
02.07.2022 20:14  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Do sobotního druhého kola Global Champions League na extrémně malém kolbišti v monackém přístavu nastupovalo družstvo Pražských lvů z deváté pozice s devíti trestnými body. 
 
Nového člena týmu Constanta van Paesschena, jenž startoval po boku Anny Kellnerové ve čtvrtek, nahradil tentokrát Pieter Devos. Před ním však do kolbiště nastoupila česká jezdkyně se čtrnáctiletou klisnou Catch Me If You Can Old. Parkur s překážkami vysokými do 155 centimetrů, které po sobě následovaly opravdu ve velmi rychlém sledu, absolvovala velmi pěkně až do dvojkombinace s číslem 10, kde na druhém skoku zaznamenala lehkou chybu. Další pak následovala na jedenáctce a do cíle tak tato dvojice dovezla osm bodů. Velmi nadějně vypadal také výkon Pietera Devose na patnáctileté klisně Mom´s Toupie de la Roque. Při velmi prudkém obratu před jedenáctou překážkou, kdy se snažil podjet jeden ze skoků, však měl nepříjemný kontakt s hlavou klisny a krátce poté chyboval na poslední dvanácté překážce. Kolbiště pak opouštěl se zakrváceným nosem. 
 
V součtu tedy celku Prague Lions stačilo jednadvacet trestných bodů v kombinaci s časem 134,45 sekund na desáté místo. Stejné skóre měli Scandinavian Vikings, ale ti dosáhli na kratší součet časů v hodnotě 130,43. O mnoho lépe na tom s penalizací nebyly ani další týmy. Rovných dvacet bodů měli osmí Valkenswaard United, sedmí Hamburg Giants, za něž v sobotu startovala i Češka Sára Vingrálková, ale také šestí Rome Gladiatros. 
 
St Tropez Pirates byli jedni ze tří, kteří postupovali s nulou na bodovém kontě. Jenže po výkonu Emerica George s hřebcem Diesel GP du Bois Madame, jenž měl jednu chybu, přišla dvanáctibodová zátěž Michaela Pendera na valachovi HHS Fast Forward. Piráti ze Saint Tropez se tudíž museli spokojit s pátým místem. Zklamaní byli i zástupci Paris Panthers. Ti přitom nastupovali do sobotní části GCL v pozici lídra. Ioli Mytilineou v sedle valacha L´Artiste de Toxandra totiž zaznamenala třináct bodů a lepší, než čtvrté místo nezachránila ani čistá jízda Darragha Kennyho s třináctiletým hřebcem Volnay du Boisdeville. 
 
Naopak ze sedmého řádku na třetí se vyšplhali Berlin Eagles. Philipp Weishaupt zopakoval s valachem Happy Time čtyřbodový výsledek, ale Eoin McMahon na klisně Chakra dovezl do cíle nulu. Hned dvě nuly pak měli London Knights reprezentovaní Mikem Kawaiem na valachovi Goldwinovi a Samuel Hutton s klisnou Bonne Amie. Mohli tak jen litovat čtvrtečních dvanácti bodů, kvůli nimž jsou až druzí. Z první příčky se tak radovali Stocholm Hearts. Lily Attwood na klisně Calvaro´s Ut to Date ani Olivier Philippaerts startující s valachem H&M Miro zopakovali precizní výkony ze čtvrtka, kdy Philippaerts sedlal klisnu H&M Legend of Love. Byli tak jedeným týmem, který soutěž dokončil bez jediného trestného bodu. 
 
Do žebříčku Global Champions League si za vítězství připsali třicet bodů, a to je přesně rozdíl, o který aktuálně vedou před druhými Berlin Eagles. Třetí jsou Prague Lions se 165 body, což je stejný bodový zisk, jako mají Madrid in Motion. Jsou ale na tom hůře co se týče medailových pozic, a proto aktuálně figurují na čtvrtém řádku. I to by stále stačilo na přímý postup do semifinále GCL Super Cupu, jímž celá série v druhé polovině listopadu vyvrcholí v pražské O2 areně. Ještě před tím proběhne pět kol. 
 
Nejbližší závody Global Champions bude hostit od 19. do 21. srpna Londýn, v týdenních intervalech budou následovat Valkenswaard a Řím. Na konci září se uskuteční čtrnáctý mítink v New Yorku a základní část série uzavře od 20. do 22. října Rijád. Pražská galashow světového parkuru GC Prague PlayOffs má termín stanoven na 17. až 20. listopadu. 
 
Foto: poskytlo tiskové středisko GCL