Prague Lions se v Římě daří. Kurz byl hodně technický, říká Kellnerová

ikonka

Z velmi dobré čtvrté pozice budou do sobotní části Global Champions League v Římě nastupovat členové týmu Prague Lions. Poprvé od olympiády za něj startuje i Anna Kellnerová. Náročný pakrur překonala s jednou chybou a byla velmi spokojena.
10.09.2021 19:25  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB


 
Jen sedmi dvojicím ze 47 se podařilo překonat páteční kurz soutěže Chlobal Champions League v Římě s překážkami vysokými 150 až 155 centimetrů bez penalizace. Většina účastníků alespoň jednou chybovala a mezi ně se řadí i oba členové týmu Prague Lions. 
 
Jako první za něj nastoupil Jur Vrieling s desetiletým valachem Fiumicinem van de Kalevallei. Jeho čas 61,51 byl zcela shodný s tím, který měl v cíli i vítěz v individuálním hodnocení soutěže Julien Epaillard s Calgary Tame. Ze všech nejrychlejší pak byl Henrik von Eckermann v sedle klisny Glamour Girl, ten ale chyboval. 
 

Nepřehlédněte: Potvrzeno! Parkurová série Global Champions zamíří po Římě do Šamorína

 
Chybu měla i Anna Kellnerová na Catch Me If You Can OLD. S výkonem však byla naprosto spokojena, stejně jako s výsledkem týmu, neboť ten postupuje do sobotního druhého kola GCL ze čtvrté pozice. „Byla jsem upřímně překvapená, že tolik jezdců nedokončilo čistě. Mám z Catch Me velkou radost. Skákala suverénně a s přehledem. Doufám, že se nám zítra podaří mít o chybu méně,“ uvedla krátce po soutěži. 
 
„Parkur byl hodně technický a kvůli času tam bylo několik míst, kde jsme museli hodně zkrátit před nějakým skokem. Nájezd jsme tak měli relativně krátký. Poslední pasáž pak byla takovým podpisem Uliana Vezzaniho. Je to taková klasika, ale i když to mají jezdci natrénované, tak tam přicházejí chyby,“ popisuje Kellnerová nejnáročnější část kurzu. „Je tam vzdálenost, která je velmi krátká, nebo naopak velmi dlouhá do dvojskoku kolmák – kolmák, což vždy dělá vždy problémy. Obzvlášť takto ke konci pakruru mohou být koně už unavení.“ 
 
Česká reprezentantka však s Catch Me If You Can OLD chybovala v jiné části, a to konkrétně na úvodním skoku dvojkombinace na diagonále kolbiště. „Chybovala jsme, protože jsem přišla moc blízko. Měla jsem tělem vydržet a nezatlačit ji. V sobotu to odjezdím trochu lépe,“ dodává s úsměvem.
 

Psali jsme: Za tituly účast v O2 areně. Mistři ČR mají pozvánky na Prague Playoffs

 
Třem týmům se podařilo dokončit páteční GCL jen se čtyřmi trestnými body. Monaco Aces reprezentovaní již zmíněným Julienem Epaillardem a také Josem Verlooyem vedou díky nejkratšímu součtu času 129,16. Druzí jsou Shanghai Swans zastoupení bezchybnou Malin Baryard-Johnsson s klisnou H&M Indianou a Christianem Ahlmannem, jenž v sedle valacha Mandato van de Neerheide dokončil se čtyřmi body. Stejnou penalizaci měl i nedávný vítěz Grand Prix LGCT v Hamburku, který startoval na valachovi Monaco za tým Paris Panthers. Díky čistému výkonu Eve Jobs na klisně Venue d´Fees des Hazalles jsou však Paris Panthers třetí před Pražskými lvy. 
 
Osm trestných bodů mají ještě další čtyři celky – Madrid in Motion, Doha Falcons, Valkenswaard United a Hamburg Giants. O chybu navíc mají London Knights a Scandinavian Vikings. Soutěž GCL v Římě vyvrcholí v sobotu od 13:30 hodin, v 16:50 pak na ni naváže Longines Global Champions Tour Grand Prix Říma, jejíž vítěz bude dvanáctým postupujícím do Super Grand Prix v Praze. Ta se odehraje v sobotu 20. listopadu v rámci čtyřdenní galashow světového parkuru GC Prague Playoffs.
 
Foto: Radim Kaller a Josef Malinovský