reklama 11A

Prague Lions při GCL v Dauhá skončili patnáctí. Vyhrály Shanghai Swans

ikonka

Prestižní světová parkurová série Global Champions League odstartovala na přelomu února a března v katarském Dauhá. Tým Pražských lvů v česko-belgickém složení na úvod skončil patnáctý, nejvyšší příčku braly Šanghajské labutě.
02.03.2019 21:58  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12B

 
Elitní týmová soutěž Global Champions League zahájila v Dauhá tradičně ve čtvrtek, kdy proběhlo první kolo. Za Prague Lions do něj nastoupili dva belgičtí jezdci – Niels Bruynseels s desetiletým valachem Delux van T & L a Wilm Vermeir na o rok straším koni Iq van het Steentje. Oba dva zaznamenali jednu chybu, což však s ohledem na vysoký počet bezchybných výkonů ostatních dvojic zařadilo pražský celek na konec průběžné výsledkové listiny. 
 
Sobotní vrcholnou část soutěže tak Pražští lvi zahajovali. Niels Bruynseels a Delux van T & L začali velmi nadějně, když neinkasovali žádný trestný bod. Wilma Vermeira nahradila Anna Kellnerová s jedenáctiletou klisnou Catch me If You Can OLD, s níž se jí velmi dařilo při páteční rámcové soutěži do 155 centimetrů. V té postoupila do rozeskakování a obsadila solidní 15. místo. Tentokrát této nové české dvojici nevyšel úvod parkuru s překážkami vysokými 155 až 160 centimetrů, když chybovala na překážkách s čísly 2 a 4. Poté ještě před kombinací s číslem 5 zopakovala nájezd a v součtu nasbírala 15 trestných bodů. Celková penalizace 23 body znamenala konečnou 15. pozici.
 
„Dnes nám začátek parkuru nevyšel podle očekávání, ale to se stane. Pak jsme naštěstí solidně dojely a měla jsem radost, že zbytek parkuru byl v pořádku. Nezávodíme spolu ani dva měsíce, jsme stále čerstvá dvojice a musíme si na sebe ještě na těchto výškách zvyknout,“ zhodnotila Anna Kellnerová. 
 
I když hned deset celků při čtvrtečním úvodu GCL nezapisovalo žádné trestné body, v sobotu již bylo všechno jinak. Nakonec nulu na bodovém kontě udržely pouze Shanghai Swans, za které startovali Daniel Deusser s dvanáctiletým Calistem Blue a Pius Schwizer s desetiletým valachem Cortney Coxem. „Máme velmi dobrý tým. Měli jsme silný den ve čtvrtek a dnes jsme opět předvedli dvě čisté jízdy. Jsem opravdu velmi šťastný, že mám skvělého týmového partnera jako je Pius,“ chválil svého kolegu Daniel Deusser. Schwizer pro změnu chválu opětoval Deusserovi a superlativy nešetřil i v případě svého koňského svěřence. „Můj kůň skákal úžasně. Daniel je podle mě aktuálně nejlepší jezdec na světě, a tak za náš společný úspěch vděčím jemu.“
 
Tři další družstva dokončila se 4 trestnými body za jednu chybu, a tak mezi nimi rozhodoval součet časů při sobotních jízdách. Zejména zásluhou Ira Bertrama Allena v sedle Harlay vd Bisschopa skončili druzí Valkenswaard United. Alen zajel dvakrát čistě a také velmi rychle. Stejně tak podržel svůj tým New York Empire Brit Scott Brash na desetiletém valachovi Hello Senatorovi, ale pomalejší čas hrál v jejich neprospěch, skončili tak třetí. Ještě vyšší součty časů měli čtvrtí Madrid in Motions. Lepší dvojicí byl v tomto celku Maikel van der Vleuten na klisně Idi Utopia. Ve skvělé formě se opět představila britská fenomenální dvojice loňské sezony Ben Maher a valach Explosion W. Také oni celou soutěží prošli bez jediného trestného bodu a jejich sobotní čas byl jeden z nejrychlejších. Tým London Knights se ovšem musel spokojit s 5. řádkem výsledkové listiny, neboť si nesl ze čtvrtka 5. trestných bodů, jež zapisovala mladá členka týmu Emily Moffitt na klisně Tipsy du Terral.
 
Kompletní výsledky najdete na adrese www.globalchampionsleague.com/events/2019/doha/
 
Foto David Horváth / CET a Stefano Grasso  /GCL




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE