reklama 11A

Prague Lions při GCL v Cannes dojeli čtvrtí. Přijela i Anna Kellnerová

ikonka

Velkou radost udělali svým fanouškům členové parkurového týmu Prague Lions. Při 7. kole Global Champions League ve francouzském Cannes vybojovali skvělé 4. místo. Z úspěchu se s nimi radovala i Anna Kellnerová, která kolegy přijela podpořit osobně.
08.06.2019 22:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12B

 
Prague Lions začali v Cannes velmi dobře už ve čtvrtek, kdy se jela první část sedmého kola Global Champions League. Se čtyřmi trestnými body za jediné shození Gerca Schrödera v sedle šestnáctiletého valacha Glock´s Cognac Champblanc se umístili průběžně pátí. Nizozemce Schrödera v sobotu nahradil další člen družstva – Belgičan Wilm Vermeir s jedenáctiletým valachem Iq van het Steentje. Ten se bohužel nevyhnul dvěma chybám – nejprve na úvodním oxeru dvojkombinace a poté hned na dalším kolmém skoku postaveném v distanci na čtyři cvalové skoky. K osmi bodům si přičetl ještě jeden za překročení stanoveného času. U celkových 13 trestných bodů již zůstalo, neboť další belgický člen celku Pražských lvů – Niels Bruynseels s třináctiletou klisnou Gancia de Muze – potvrdil skvělou formu a stejně jako ve čtvrtek nezaznamenal žádný trestný bod. Díky velmi rychlému času navíc jeho zásluhou dokončili Prague Lions před St Tropez Pirates, kteří měli stejné bodové skóre, ale součet časů přesně o půl sekundy delší. 
 
Po osmi bodech zapisovala družstva Miami Celtics a Shanghai Swans. Dva týmy si do sobotního vyvrcholení GCL v Cannes nenesly žádnou penalizaci. Otec a syn Eric a Maikel van der Vleutenovi z Nizozemí startovali v barvách Madrid In Motion, což je vítězný tým historicky prvního Super Cupu GCL v pražské O2 areně. Jak pětapadesátiletý Eric, tak jeho jednatřicetiletý syn Maikel se svými svěřenci ani jednou nezaváhali a již jen čekali na to, jak na to odpoví jejich soupeři z New York Empire. Zpočátku to vypadalo, že jim nic nedají zadarmo, ale pak si Ir Denis Lynch s šestnáctiletou klisnou van de Vivaldi musel po nevydařeném nájezdu zopakovat nájezd na jednu z překážek, později přišla chyba a pak zastavení klasifikované již jako druhá neposlušnost. Ta znamenala vyloučení celého týmu. Madrid in Motions tak vyhráli a na stupně vítězů je doprovodili Miami Celtics a Shanghai Swans. Ti se 145 body dál vedou průběžné bodování. Za ně poskočili zmínění Miami Celtics se 137 body, když za sebou nechali o jeden bod St Tropez Pirates. Prague Lions jsou nyní díky 19 bodům za čtvrté místo z Cannes jedenáctí a postupně dotahují skupinu, jež má aktuálně necelou stovku bodů. 
 
Pražské jezdce přijela nečekaně podpořit i Anna Kellnerová, která se zotavuje ze zranění, které utrpěla při závodech GCL v Madridu. „Moc jsem si to v Cannes užila, i když velmi krátce. Přijela jsem až na sobotní den, abych podpořila kluky a manažerku týmu Jessicu Kürten. Nikdo to nečekal, že přijedu, tak to bylo hezké překvapení pro všechny,“ prozradila Anna Kellnerová. „Mám radost, jak se Pražským lvům dařilo, je to druhý nejlepší výsledek v letošní sezoně. I v roli diváka jsem si to užila, přestože jsou to větší nervy, jelikož to člověk nemůže ovlivnit. Ale i při jiných závodech GCL jsem také někdy za tým nestartovala, takže pocitově to bylo podobné. Jsem každopádně moc ráda, že jsem je mohla podpořit,“ uvedla Anna Kellnerová. 
 
Všechny fanoušky Anny Kellnerové samozřejmě zajímá, jak probíhá její rekonvalescence a častým dotazům se nevyhnula ani ze strany všech jezdců, s nimiž se v Cannes potkala. „Rekonvalescence probíhá velmi dobře, chodím několikrát denně na fyzioterapii, abych se mohla brzy vrátit do sedla.  Zároveň však tomu musím dát čas a neuspěchat to. – Byla jsem překvapená z ohlasů ostatních jezdců, protože opravdu každý, koho jsem potkala, tak mě zastavil a ptal se mě, jak na tom jsem. Je neuvěřitelné, jak tento kolektiv při sobě drží. Jsem moc ráda, že jsme tak skvělá komunita a mohu s takovými lidmi závodit,“ dodala Anna Kellnerová.
 
Další kolo Global Champions se koná ve Stockholmu od 14. do 16. června. Celkem se v letošní sezoně uskuteční dvacet mítinků a poslední z nich opět proběhne v Praze. Galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs se uskuteční v libeňské O2 areně od 21. do 24. listopadu. Informace o předprodeji vstupenek najdete na adrese www.pragueplayoffs.com. Další podrobnosti o sérii Global Champions jsou na webu www.gcglobalchampions.com.
 
Foto Stefano Grasso / GCL




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE