Prague Lions postoupili do nedělního finále Super Cupu GCL v O2 areně

ikonka

Poprvé v historii se parkurovému týmu Prague Lions podařilo probojovat do finále Super Cupu Global Champions League, který je součástí GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně. Postup mezi elitních šest týmů byl extrémně těžký.
18.11.2022 23:02  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


 
Dvanáct z celkových šestnácti týmů Global Champions League se představilo v pátečním semifinále Super Cupu GCL, který hostí libeňská O2 arena. Čtyři z nich se v Praze letos představily úplně poprvé, neboť měly zajištěn přímý postup díky umístění na předních příčkách v základní části seriálu. Mezi nimi byli i Pražští lvi. 
 
Laťku hodně vysoko postavil již třetí celek na startovní listině. Valkenswaard United totiž dokončili s pouhými čtyřmi trestnými body, když Marcus Ehning s valachem Priam du Roset a Andre Thieme na klisně DSP Chakaria nezaznamenali žádnou penalizaci. Pouze John Whitaker ve dvojici s valachem Equine America Unick du Francp měl jednu chybu. Tento celek udržel vedení až do konce, čímž si zajistil nejvýhodnější startovní pozici v závěrečné nedělní části. 
 
Ostatním celkům trestné body rychle přibývaly a čistých jízd nebylo k vidění mnoho. Za Prague Lions, kteří vstupovali do kolbiště až jako třetí od konce, odstartoval jako první Pieter Devos na Nascarovi van´t Siamshof a do cíle dovezl čtyři trestné body po chybě na kolmém skoku s číslem osm. Také Anna Kellnerová v sedle klisny Catch Me If You Can Old jednou chybovala, a to na úvodním skoku trojkombinace, která byla šestou překážkou v kurzu. Na stejném místě shodil bariéru i Niels Bruynseels s Deluxem van´t T&L. Jenže pak přišla ještě chyba v závěru parkuru a celkových 16 bodů znamenalo průběžné páté místo.
 

Nepřehlédněte: Tretera s Doležalem byly v O2 areně v páteční CSI5*bezchybní

 
Jenže na startu ještě byly dva velmi silné týmy – Stockholm Hearts a Berlin Eagles. Za prvně jmenovaný tým nastoupil nejprve Olivier Philippaerts na klisně H&M Legend of Love a ten dovezl do cíle dvanáctibodovou penalizaci. Jeho dvojče Nikola Philippaerts s klisnou Katangou v/h Dingeshof přidal dalších osm bodů a bylo tak jasné, že Pražští lvi si mohou být jisti s postupem do finále. Peder Fredricson s valachem Catch Me Not S přidal na konto družstva dalších 12 bodů. 
 
Vítězové základní části seriálu Berlin Eagles nasbírali ve složení Ludger Beerbaum s klisnou Milou, Eoin McMahon na klisně Chakra 9 a Philipp Weishaupt v sedle valacha Cobyho dvacet bodů a jen díky součtu času 216,14 postoupili do finále ze šestého místa. Stejné skóre měli i Paris Panthers a St. Tropez Pirates, ale kvůli pomalejším jízdám pro ně Super Cup v Praze skončil. Nejinak na tom jsou i Rome Gladiators, již zmínění Stockholm Hearts, Hamburg Giants a Istanbul Sultans. Soupeři Pražských lvů budou v neděli Valkenswaard United, Madrid in Motion, Miami Celtics, Shanghai Swans a Berlin Eagles.
 
Foto: Kateřina Návojová
Zdroj: tisková informace Global Champions Prague Playoffs