Prague Lions pod Eiffelovkou skončili osmí. Šestou GCL vyhráli Piráti

ikonka

V kompletně obměněné sestavě nastoupili Pražští lvi do druhé části Global Champions League v Paříži. Taktika však nevyšla a Lions se propadli z průběžné třetí příčky na konečnou osmou. Po jedné chybě vyhráli St. Tropez Pirates.
26.06.2021 23:19  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 
Po pátečním kole GCL pod Eiffelovou věží byli Prague Lions průběžně třetí. Sergio Alvarez Moya první den startoval s jedenáctiletou klisnou Kardenta van´t Meerhof a do cíle dovezl čtyři body za jednu chybu. Leopold van Asten v sedle desetiletého valacha VDL Groep Elegant Hero Z dokončil bez penalizace a v kombinaci s rychlými jízdami Lvi postupovali do sobotního vyvrcholení týmové soutěže s nadějí na medailové umístění. 
 
Moya si tentokrát vzal třináctiletého valacha Alama, ale i s ním se nevyhnul jednomu shození. Leopolda Van Astena vystřídal Jur Vrieling s valachem Long John Silverem. Ten však zaznamenal pět bodů a s celkovými třinácti se pražské družstvo muselo spokojit s osmou pozicí. 
 
Žádný celek neudržel nulu na bodovém kontě a nejnižší penalizace v závěrečné části soutěže byla čtyřmi body za jedno shození. Právě tolik si v sobotu připsali St. Tropez Pirates, které reprezentovali Dani G. Waldman a Olivier Robert. Z pátku si však žádnou zátěž nenesli, a tak se mohli radovat z vítězství. 
 
Druhý tým, jenž první den nechyboval, byli Cannes Stars, ale v konečném účtování obdrželi devět trestných bodů. Ty je zařadily na třetí stupínek za Valkenswaard United s osmi body. Deset bodů měli čtvrtí Hamburg Giants, po dvanácti Madrid in Motion a New York Empire. Třináct nasbírali stejně jako Prague Lions i Doha Falcons, ale ti byli rychlejší o šest sekund, a tak byli sedmí. 
 
V průběžném pořadí se Pražští lvi posunuli s 90 body na pátou příčku. Tři body ztrácí na London Knights, 108 bodů mají třetí Monaco Aces, o osm více Shanghai Swans a již 157 bodů mají lídři tabulky Valkenswaard United. 
 
Foto: Marco Villanti / GCL