Prague Lions letos podruhé vyhráli GCL. Dotahují se na Berlin Eagles

ikonka

Parkurový tým Prague Lions podruhé v letošní sezoně ovládl Global Champions League. Vedli již po čtvrteční části dvoukolové soutěže v Cannes a v sobotu potvrdili skvělou formu, když si dokázali v těžké konkurenci svoji pozici udržet.
04.06.2022 21:52  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 
Sedmé kolo parkurové série Global Champions League začalo v Cannes již ve čtvrtek 2. června, kdy družstvo Prague Lions jako jediné dokončilo bez trestných bodů. Startovali za něj Američan Brian Moggre s třináctiletým valachem MTM Vivre Le Reve a Pieter Devos v sedle devítiletého valacha Nascara van´t Siamshof. 
 
Tento belgický jezdec nastoupil i do sobotního druhého kola, ale tentokrát si do soutěže vzal velmi zkušenou čtrnáctiletou klisnu Claire Z. Doplnil jej jeho krajan Niels Bruynseels. Také on nastoupil se svojí stájovou jedničkou – třináctiletým valachem Delux van T & L. A právě jeho výsledek měl doslova lví podíl na tom, že Prague Lions letos již podruhé vyhráli. Dokončil totiž s nulou na bodovém kontě, zatímco Devos inkasoval po jedné chybě čtyři trestné body. 
 
Součet časů 157,09 sekundy nepatřil zdaleka mezi ty nejrychlejší, a tak o prvenství rozhodlo to, že ostatní celky taktéž připočítávaly po chybách penalizaci. Osm bodů měli jak členové Shanghai Swans, tak zástupci Madrid in Motion, Stochkolm Hearts i Miami Celtics. A právě v tomto pořadí se umístili na dalších příčkách v závislosti na součtu dosažených časů jednotlivých soutěžních dvojic.
 

Psali jsme: Prague Lions jsou ve formě. Ve čtvrteční GCL v Cannes jediní bezchybní

 
Prague Lions mají aktuálně 131 bodů, což je pouze o dva méně, než nasbírali za sedm kol lídři tabulky Berlin Eagles. Tentokrát totiž dosáhli jen na osmou pozici. Třetí jsou průběžně Stockholm Hearts se 128 body a čtvrtí Madrid in Motion, který mají 126 bodů. Ostatní mají mnohem výraznější rozestup, a to nejméně o třináct bodů. 
 
Být mezi nejlepší čtveřicí je pro všechny velmi důležité, neboť právě tento počet elitních týmů po patnácti kolech série získá přímý postup do semifinále Super Cupu GCL, jenž se odehraje v druhé polovině listopadu během galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs v libeňské O2 areně.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions League