Prague Lions jsou ve Valkenswaardu jako doma. V pátek byli třináctí

ikonka

V nizozemském Valkenswaardu odstartoval desátý mítink Global Champions League. Prague Lions do páteční části týmové soutěže nastoupili v doslova domácí sestavě. Dres se lvem na hrudi si oblékli Leopold van Asten a Marc Houtzager.
20.08.2021 21:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 
První z nizozemských jezdců ve službách Pražských lvů, Leopold van Asten v sedle desetiletého valacha VDL Groep Elegant Hero Z, inkasoval 11 trestných bodů. Přestože jeho kolega Marc Houtzager se čtrnáctiletým valachem sterrehof´s Calimero nepřidal žádnou penalizaci, bodové skóre tento celek zařadilo na 13. řádek průběžné výsledkové listiny.
 
Čistý štít si udržely čtyři týmy – New York Empire, London Knights, Paris Panthers a Berlin Eagles. Nechybovali ano Doha Falcons, ale ti mají jeden bod za překročení času. Jednu chybu zaznamenali Monaco Aces, Valkenswaard United a Shanghai Swans. S pěti body jsou aktuálně devátí Hamburk Giants a po osmi bodech za dvě chyby mají Miami Celtics, Scandinavian Vikings a Cannes Stars. Jen o bod více než mají Prague Lions zapisovali zástupci Madrid in Motion a posledním patnáctým týmem jsou St. Tropez Pirates, jejichž reprezentanti zaznamenali celkem čtyři chyby a mají tak 16 trestných bodů.
 

Psali jsme: Peder Fredricson podruhé vyhrál LGCT. Do Prahy poslal Johna Whitakera

Druhé kolo Global Champions League ve Valkenswaardu je na programu v sobotu od 14:00 hodin. V 17:15 pak bude možné sledovat Grand Prix Longines Global Champions Tour, při níž se rozhodne o desátém účastníkovi Super Grand Prix. Ta bude jedním z vrcholů galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs, kterou bude již potřetí hostit ve dnech 18. až 21. listopadu libeňská O2 arena. 
 
Další informace a kompletní výsledky jsou dostupné na webu www.gcglobalchampions.com, kde zájemci mohou sledovat také živé přenosy všech soutěží. 
 
Foto: Global Champons League
Zdroj: tisková zpráva Global Champons League