reklama 11D

Prague Intercup: Po Letné se procházeli nejkrásnější koně světa

ikonka

Pražská Letenská pláň se stala během třetího květnového víkendu dějištěm Prague Intercupu. Česká národní přehlídka plnokrevných arabských koní a zároveň IX. ročník mezinárodní výstavy přitáhla do Prahy nejkrásnější koně světa.
23.05.2019 16:10  |  Rubrika: Ostatní  |  
OBRAZEM
| FANCLUB
reklama 12D

Ve dnech 18. - 19. května se v Praze na Letenské pláni uskutečnila XVIII. Česká národní přehlídka plnokrevných arabských koní a zároveň IX. ročník mezinárodní výstavy Prague Intercupu. Během několika dní tu vyrostlo kompletní zázemí pro vystavovatele, diváky a koně, včetně pískové předváděcí arény. 
 
 
V národní přehlídce jsme viděli 19 koní, Zlatou juniorskou šampiónkou se stala Primira KA (maj. MVDr. P. Kaňka), Zlatým juniorským šampiónem Hanine Al Shahania (maj. M. Novotná). Zlatou seniorskou šampiónkou je Wadida Nur (maj. MVDr. P. Kaňka), Zlatým seniorským šampiónem Wiking (maj. P. Zástěra.) WAHO Trophy za vynikající reprezentaci plemene obdržel KA Barbelo Arminius, kterého jsme bohužel na výstavě neviděli kvůli technické závadě přepravníku. Cenu si převzal jeho majitel V. Svěrkoš.
 
 
Součástí výstavy byla i noční show, ve které vystoupily břišní tanečnice, Jízdní policie města Prahy, která divákům předvedla své koně v „plné polní“ a jejich reakce na „výtržníky“ (dobrovolníci z řad diváků), petardy apod. Minihorse manželů Podzemských rozněžnili zejména děti a skupina Štvanci si pro publikum připravila ukázku drezury na dvou otěžích a vystoupení příhodně nazvané Orient. Úplněk tomu dodal nevšední atmosféru a celý program zakončila ohnivá show.
 
Mezinárodní výstava Prague Intercup začala juniorskými kategoriemi v sobotním pozdním odpoledni a pokračovala v neděli. Zúčastnilo se jí 48 koní, bohužel dva byli porotci vyloučeni pro kulhání. Velkým úspěchem byla tentokrát účast koní českých majitelů, velmi pyšní mohou být Kaňkovi- jejich koně se rozhodně v mezinárodní konkurenci neztratili a další skvělé výsledky získala N. Suškevičová. Udělovaly se i zvláštní ceny, Nejvyšší skóre v show získala Emiriona (maj. N. Suškevičová.) a tatáž klisna ještě obdržela ocenění za Nejlepší pohyb a jako Nejlepší klisna. Nejlepším koněm českého chovu a Nejlepším českým koněm se stal KA Norrin Joseppi (maj. MVDr. P. Kaňka). Titul Nejlepší čistě egyptský kůň si odvezla Questurat Al Fawaz (Hanaya Arabians). Nejlepší juniorskou klisnou se stala Priscilla OS (Abhaa Arabians-Albabtain Asa Ahhad), Nejlepším hřebcem RP Burj Al Arab (Agmal Arabians). Nejlepším evropským chovatelem je letos La Movida Arabians a Prague Nations Cup získaly Spojené arabské emiráty.
 

Kompletní výsledky najdete zde a také v tomto odkazu

 

Foto a text: Renáta Kolářová




Štítky: Prague Intercup
reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE