Posledního rozloučení se zúčastnil také královnin oblíbený poník Emma

ikonka

Mezi velmi dojemné chvíle během posledního rozloučení s britskou královnou Alžbětou II. patřil moment, kdy smuteční průvod vcházel do areálu hradu Windsor krátce před rodinnou bohoslužbou v kapli svatého Jiří. Stál tam její oblíbený poník Emma.
19.09.2022 23:23  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB


 
Posledního rozloučení s královnou Alžbětou II. se zúčastnil také poník Carlton Lima Emma, který byl přítomen ve chvíli, kdy smuteční průvod vcházel do areálu hrdu Windsor. 
 
Emmu držel hlavní ošetřovatel koní z královniných stájí Terry Pendry, který s Alžbětou II. pravidelně jezdil na koních. Na Emmě byla královna vyfotografována ještě v den jejích 91. narozenin. V posledních letech pro své vyjížďky využívala právě fellské poníky, kteří jsou známí svou silou a temperamentem. Čtyřicet let byla také patronkou Fell Pony Society.
 

Psali jsme: Alžběta II. koně milovala. Obdržela cenu za zásluhy o rozvoj jezdectví

 

„Je to jen pár měsíců, co byla královna viděna na koni v parku. Mnoho lidí dnes připomínalo, že dvěma velkými vášněmi královny Alžběty II. byli koně a psi,“ uvedl David Dimleby ve vysílání BBC. Také její dva corgiové Candy a Muick se s královnou přišli rozloučit osobně.
 
Foto: BBC
Zdroj: BBC a Eurodressage