reklama 11D

Pořiďte svým koním solárium. V chladných měsících vám budou vděční

ikonka

/PR článek/ Solárium pro koně již není tak nedostupná věc. S blížící se zimou by je vaši koně jistě ocenili. Obchod Equivet nabízí cenově příznivá solária od holandského výrobce Sundance. Podívejte se na podrobnosti do článku níže.
08.11.2019 16:06  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

 

Solária pro koně se v poslední době dostala do obliby. Nejčastěji jsou využívána v zimním či podzimním období. V dnešní době už tato solária pro koně nejsou nedostupná a těžce k sehnání. V e-shopu Equivet, můžete zakoupit například velice kvalitní solária od holandského výrobce Sundance.
 
Co solárium je?

Jde o systém několika různě velkých světel vydávajících infračervené záření. Jedná se o elektromagnetické záření s vlnovou délkou větší než viditelné světlo, ale menší než záření mikrovlnné. Lampy jsou zavěšeny u stropu nad speciálním boxem, nehrozí tak nebezpečí požáru. Dobu, po kterou je kůň záření vystaven, určí veterinář nebo chovatel.  
 
Jaké jsou účinky solária?

Solárium je nezanedbatelné hlavně pro tvorbu vitamínu D, který je nezbytný pro zachování ideální hladiny vápníku a fosforu v krvi. Fosfor a vápník jsou nezbytné prvky pro dobrou stavbu kostí. Vitamín D je tedy klíčový pro uchování kostí silných, zdravých a nepoškozených.  
 
Hloubkové pronikání infračerveného záření zvyšuje produkci červených krvinek, dochází tak k významnému zlepšení krevního oběhu. Prohřívají se svaly a klouby, koně jsou poté v lepší kondici a mají větší výkonost. Díky soláriu se zlepšuje krevní oběh a ten má také velmi dobry vliv na plodnost koní. Není na škodu jej používat u již březích klisen. Má příznivý vliv i na plod.
 
Solárium je velmi užitečné také při léčbě kožních onemocnění. Má dobrá účinek na ekzém, letní vyrážku. Pozitivní účinky jsou také zaznamenány u léčby rán, kdy se kůže lépe hojí a jizva je méně viditelná. Působí preventivně na vznik infekcí, plísní, houbových onemocnění, nachlazení a ekzémů.
 
Zapomínat by se nemělo na psychiku koní, na kterou má solárium také výborný vliv. Používání solária je tedy jak preventivní tak léčebné. Solárium se používá před i po trénincích a při koupelích koní. Samotným koním je nahřívání velice příjemné, a to obzvlášť tehdy, když je venku chladno, mokro a sychravo. 
 
V prodejně jezdeckých potřeb Equivet mají pro vás solária pro koně Sundance. Jedná se o velmi kvalitní a cenově dostupné solária. Solária splňují nejpřísnější evropské normy, podle současných CE pravidel. Individuální části pocházejí z nejlepších materiálů a jsou pečlivě vybírány. Všechno zařízení je postaveno z pevných materiálů.


Web Equivet navštivte ZDE

Nabízená solária jsou v tomto odkazu




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE