Poprvé do Těšánek. Radku Synkovou s A Cruyffem čeká již druhé CNC2*

ikonka

Ve dnech 30. dubna a 1. května se v Těšánkách uskuteční první kolo seriálu Zlatá podkova 2022 ve všestrannosti. Chybět tam nebude ani loňská bronzová medailistka z finále v Humpolci Radka Synková. Bude to pro ni letos již druhý start v soutěži CNC2*.
28.04.2022 12:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Radka Synková s osmnáctiletým valachem A Cruyffem startovala letos už při prvních domácích závodech v disciplíně všestrannost v Přeštěnicích, kde jí nevyšel podle představ parkur. Nasbírala v něm po třech chybách dvanáct trestných bodů. V kombinaci s výsledkem z drezury jich měla 52,91. Při terénní jízdě k nim už žádné další nepřidala a díky tomu se umístila druhá. 
 
Jak sama přiznala, parkur není jejich silná stránka. V loňském finále Zlaté podkovy se právě až na parkuru připravili o možné vítězství, případně druhé místo, z něhož do závěrečné skokové zkoušky nastupovali. 
 
Letošní soutěžní období zahájila A Cruyffem parkurovými závody na začátku dubna v Nových Zámcích a zavítala i na zmíněný velikonoční mítink v Přeštěnicích. Speciálně se tam však prý nijak nepřipravovala. „Cruyff je na krosové překážky stoprocentní. Nebojí se do ničeho jít, takže zas tolik trénovat nepotřebuje. Máme postavené u nás na jízdárně pár krosových překážek, nějaký plůtek, profil a podobně. Takže doma si něco skočíme, ale trénovat kros vysloveně nejezdíme,“ prozradila jezdkyně ve středečním rozhovoru pro EquiRadio.
 

Psali jsme: Šárka Votavová se po čistém krosu v Přeštěnicích radovala z výhry

 
Na přelomu dubna a května se plánuje zúčastnit dalších závodů ve všestrannosti. Ty jsou již součástí seriálu Zlatá podkova. V nejnáročnější kategorii CNC2* však odstartují pouze tři dvojice, podobně, jako tomu bylo v Přeštěnicích. „I když tam jsou pouze tři dvojice, tak jsou tam kvalitní jezdkyně. Bude to takové derby ve třech, takže bude určitě o co bojovat,“ konstatovala.
 
Ta tomto moravském závodišti to pro ni bude premiéra. „Já v Těšánkách ještě nebyla, jedeme tam poprvé, takže to pro nás bude premiéra, ale co jsem se dívala na webových stránkách, je tam moc pěkné zázemí, takže se tam těšíme,“ dodala ve vysílání EquiRadia
 
Sportovní cíle pro rok 2022 má jasné. Ráda by se kvalifikovala na mistrovství České republiky seniorů a opět chce startovat také ve finále Zlaté podkovy v Humpolci. 
 
Foto: Marcel Runštuk